• home
 • video
 • pas verschenen

  Mama Mertens: "Denk dat vermoeidheid Elise parten speelde"

  Mama Mertens is trots op haar dochter: "Een bijtertje."

  Het mooie parcours voor Elise Mertens in Melbourne eindigde in de halve finale. Haar trotse moeder zocht een verklaring. En net als tenniscoach Carl Maes kwam ze uit bij vermoeidheid.

  Liliane Barbé, moeder van, was langer dan gepland in Australië. Maar dat vond ze niet erg. Hoe beleefde zij de match? "Ik denk dat de vermoeidheid Elise parten speelde. Ze knokte wel heel hard om terug te keren in de tweede set."

  Erg teleurgesteld is moeder Mertens niet. "Vergeet niet dat Wozniacki een heel taaie tegenstreefster is, die heel sterk speelt en veel ervaring heeft. Dat laatste heeft ze gebruikt tegen Elise. Ze wist precies wat ze deed en raakte de ballen erg goed."

  Barbé is vervuld van trots: "Het komt echt niet veel voor dat een 22-jarige speelster, bij haar eerste deelname nota bene, de halve finales bereikt. Ze heeft getoond dat ze een bijtertje is."

  "De verwachtingen zullen nu wellicht hoger liggen, maar Elise heeft in het verleden al getoond daarmee om te kunnen. Nu komt het erop aan goed te recupereren en klaar te zijn voor de Fed Cup in februari." Dan is het opnieuw "Leve België!"."

  Maes: "Klein beetje een gemiste kans"

  Tenniscoach Carl Maes kent Mertens ook erg goed, net als de tennisster werkt hij ook op de Kim Clijsters Academy. Hij spreekt van een gemiste kans. "Dat is het toch een klein beetje."

  "We zagen geen al te sterke Elise Mertens, ze heeft niet haar beste wedstrijd gespeeld. Maar ook Wozniacki was niet top. Ik vind niet dat we een topwedstrijd gezien hebben. Als we echter het grote plaatje bekijken, kunnen we alleen maar trots en tevreden zijn."

  Wat hinderde Mertens vandaag? "Ik denk minder de zenuwen, ik denk dat die in de vorige matchen wellicht de bovenhand konden nemen. Ik denk niet dat de gelegenheid nu te groot was. Ik denk dat vermoeidheid een klein beetje zijn intrede heeft gedaan."

  "Ook al omdat er na die vorige wedstrijd - denk ik - een beetje een decompressie is geweest. Ze vond nog wel de focus, maar je kan niet ontkennen dat de vorige match dé grote ontlading met zich meebracht."

  "De sfeer was top, ze heeft gisteren goed getraind. Er was niks mis, maar op een bepaald moment neemt die vermoeidheid dan toch de overhand in balans met de spanning."

  En wat met de ervaring in zo'n halve finale? "Als ik iemand moeite heb zien hebben met de omstandigheden, was het Wozniacki. Die stond er op een gegeven moment heel gunstig voor, maar die is dan "met een kort armpje" beginnen te tennissen. Ik denk dat Wozniacki er meer last van had en Elise er helaas geen gebruik kon van maken."