• home
 • video
 • pas verschenen

  KVM-voorzitter: "Paniekvoetbal? Als rode lantaarn moet je iets doen"

  KV Mechelen staat na gisteren op de laatste plaats.

  0 / 0

  KV Mechelen staat na gisteren op de laatste plaats.

  KV Mechelen heeft vandaag zijn derde trainer van dit seizoen voorgesteld. Dennis van Wijk moet de hekkensluiter in de eerste klasse houden. "Als ik onze trainer dinsdag na STVV zag en hoorde, dan had ik de indruk dat hij het zelf niet meer wist en als het ware zelf de handdoek gooide", zegt KVM-voorzitter Johan Timmermans.

  "Nood breekt wet"

  "We doen dit absoluut niet graag", zegt Johan Timmermans bij Sporza over de nieuwe trainerswissel bij KV Mechelen. "Dit is on-Mechels. We hebben dat woord de laatste weken al een paar keer moeten gebruiken."

  "We houden van stabiliteit, maar nood breekt wet. We waren genoodzaakt om die maatregel te nemen. Wat Jankovic dan verkeerd gedaan heeft? Dat is een open deur intrappen: hij heeft veel te weinig punten gehaald."

  "We stelden ook vast dat de spelers niet meer de begeestering hadden, de spirit die KV Mechelen kenmerkt. Als ik Jankovic dinsdag zag en hoorde na STVV, dan had ik de indruk dat hij het zelf niet meer wist en als het ware zelf de handdoek gooide."

  "Spijtig genoeg kun je geen spelers ontslaan in een seizoen"

  Is er sprake van paniekvoetbal bij KV Mechelen? "Als je de rode lantaarn bent, dan moet er iets gebeuren. Dat heeft dan niets te maken met paniekvoetbal, maar met realisme."

  "Ik zeg altijd: spijtig genoeg kun je geen spelers ontslaan in een seizoen. De trainer ontslaan is de gemakkelijkste oplossing. Als er signalen zijn dat het met die trainer niet kan, dan moet je die maatregel nemen."

  "Of we een fout gemaakt hebben door Jankovic terug te halen? Hij kende de club en de spelers. We dachten dat hij een positieve invloed op hen kon hebben. Achteraf is het makkelijk om te zeggen dat het de verkeerde keuze was. Het was toen een voor de hand liggende keuze."

  "Van Wijk en Vanderbiest kunnen karakter en bezetenheid overbrengen"

  Dennis van Wijk moet de motor van KV Mechelen weer aan de praat krijgen. "De laatste twee wedstrijden misten we heel veel karakter, grinta en bezetenheid. We denken dat met Van Wijk en Vanderbiest die zaken overgezet kunnen worden op de groep. Dat bleek al op de eerste training."

  "En Van Wijk heeft natuurlijk al verschillende watertjes doorzwommen. Dan kom je automatisch bij die mensen terecht."