• home
 • video
 • pas verschenen

  Kangoeroes Basket ruilt Willebroek voor Mechelen

  Kangoeroes Basket trekt naar Mechelen.

  Vanaf volgend seizoen heeft Mechelen weer een basketbalclub op het hoogste niveau. Kangoeroes Basket maakte vandaag bekend dat het zal verhuizen naar Mechelen. "Dankzij het positieve onthaal van de stad", klinkt het.

  Licentievoorwaarden

  "Na 5 seizoenen (sinds 2013-2014) in de Pro Basketbal League verhuist Kangoeroes Basket van de gemeente Willebroek naar de stad Mechelen vanaf het seizoen 2018-2019", meldt de club in een persbericht.

  De belangrijkste beweegreden: de licentievereisten waarvoor de club in zijn eerste seizoenen uitstel verkregen had. In Willebroek werd geen alternatief gevonden om "op korte termijn aan de vereisten van de Pro League te voldoen, het bestaan van de club te blijven verzekeren en verdere groei te verwezenlijken".

  "De uiteindelijke beslissing om de club te verhuizen naar Mechelen komt er dankzij het zeer positieve onthaal vanuit de stad Mechelen, waar men nog steeds kan terugblikken op de successen van het toenmalige Racing Mechelen en waar men een zeer goed draaiende (jeugd)werking van Pitzemburg Basket Mechelen heeft."

  Nieuwe topsporthal

  Hoe zien de verhuisplannen er concreet uit? "Vanaf de start van het seizoen 2018-2019 zal Kangoeroes Basket Willebroek omgedoopt worden tot Kangoeroes Basket Mechelen. Er zal bovendien een fusie plaatsvinden met Pitzemburg Basket Mechelen. Als club zullen we onze gezamenlijke werking behouden in zowel Willebroek als Mechelen, met respectievelijk onze eigen Academies."

  "Op middellange termijn zullen de wedstrijden in Mechelen verhuizen van de Winketkaai naar de nog te bouwen topsporthal in de Arsenaal wijk op de Ragheno-site achter het station van Mechelen."

  "Nu Kangoeroes Basket als club heeft toegezegd om topbasketbal weer naar Mechelen te brengen, heeft de club nu ook de mogelijkheid om een A-Licentie aan te vragen en zo op termijn te kunnen streven en meedingen naar Europees basketbal, iets wat ook de jeugdwerking ten goede komt", klinkt het nog.

  Geschiedenis in Mechelen

  De Winketkaai, die zo'n 1.500 toeschouwers kan ontvangen, ademt basketbalgeschiedenis. Het was jarenlang de thuisbasis van RC Mechelen, dat 15 keer Belgisch kampioen werd en 9 keer de Beker won.

  Onder het bewind van Lucien Van Kersschaever domineerde de club met spelers zoals Rik Samaey, Eric Struelens, Marc Deheneffe en Bill Varner het Belgische basketbal. In 1995 volgde een fusie met Sobabee tot Basket Antwerp, de voorloper van de huidige Antwerp Giants.