• home
 • video
 • pas verschenen

  Jacobs: "Ik heb tijdje onderhandeld met Genk, maar leeftijd is nadeel"

  Ariël Jacobs.

  Ook op Ariël Jacobs (64) maakte Anderlecht gisteren weinig indruk. "Heeft Anderlecht te weinig kwaliteit? Er is niet zoveel verschil met de groep die Weiler onder zich had", vindt Jacobs.

  Jacobs: "Tegenstanders hebben geen angst meer"

  2 keer kroonde Ariël Jacobs zich als coach tot landskampioen met Anderlecht (in 2010 en 2012). Ook hij zag gisteren dat Anderlecht de machine dit seizoen maar niet aan de praat krijgt.

  "Van tegenstanders hoor je meer en meer dat ze niet meer met angst naar het Constant Vanden Stock-stadion afzakken", zegt Jacobs. "Ploegen trekken naar het Astridpark met het doel om punten te sprokkelen. En dat lukt ook geregeld."

  "Anderlecht slaagt er maar niet in om op een constant niveau te presteren. Noch over verschillende speeldagen, noch in één en dezelfde wedstrijd."

  "Slecht seizoen niet enkel te wijten aan vertrek Tielemans"

  Heeft Anderlecht te weinig kwaliteit? "Ik denk niet dat er zoveel verschil is met de groep die René Weiler onder zich had", zegt Jacobs.

  "Tielemans was er toen wel bij, wat een heel stuk scheelt. Maar er zijn ook vervangers binnengehaald. Dus de slechte resultaten kan Anderlecht niet enkel wijten aan het vertrek van Tielemans."

  Is er financieel een probleem bij Anderlecht? "Ze konden wel een dure speler als Stanciu kopen", zegt Jacobs. "Maar hij kon zijn meerwaarde niet bewijzen voor deze groep."

  "Het vreemde was dat iedereen (binnen en buiten de club) er nochtans heilig van overtuigd was dat Stanciu een voltreffer zou worden. Je kan op zoek blijven gaan naar kwaliteit, maar zal die kwaliteit renderen?"

  "Misschien moet Anderlecht op 2e plaats mikken"

  Is Anderlecht nog een titelkandidaat? "In voetbal weet je nooit", weet Jacobs. "Maar heel veel wedstrijden zijn er niet meer in de competitie. En de achterstand op Club is al vrij groot."

  "Dan moet men de bedenking maken: kan Anderlecht op korte termijn nog veel veranderen aan de hele zaak? Misschien moet Anderlecht ervoor kiezen om te mikken op de 2e plaats, om zo de voorronde van de Champions League te halen. Maar zo’n ambitie mag een club als Anderlecht nooit uitspreken."

  "Heel gemotiveerd om club te coachen"

  Of Jacobs (64) er zelf nog aan denkt om trainer te worden bij Anderlecht? "Er is een gezegde dat je nooit mag terugkeren naar de plaats van de misdaad", zegt Jacobs, die van 2007 tot 2012 coach was van Anderlecht.

  "Maar ik heb wel nog veel ambitie als trainer. Het is misschien wel een publiek geheim dat ik een tijdje geleden nog aan het onderhandelen was met Racing Genk, dat uiteindelijk koos voor Philippe Clement."

  "Ik ben meer gemotiveerd dan ooit om een club te coachen. Maar de leeftijd heb ik niet in mijn voordeel, dat besef ik. En dat probeer ik te compenseren met een enorme drive."