• home
 • video
 • pas verschenen

  Becker is bankroet en zoekt vermiste bekers om schulden af te lossen

  Tennislegende Becker vindt enkele trofeeën niet meer terug.

  Boris Becker heeft vijf van zijn zes grandslamtrofeeën verloren. Hij rekent op het publiek om hem te helpen zoeken. De Duitse ex-tennisser wil er zijn schulden mee afbetalen.

  De 50-jarige Boris Becker zit diep in de schulden. Hij werd in juni 2017 bankroet verklaard, nadat hij een schuldenberg had opgebouwd bij een privé-bank. Het Britse accountancybedrijf Smith & Williamson nam de ex-winnaar van Wimbledon (1985, 1986 en 1989), Australian Open (1991, 1996) en US Open (1989) onder de hoede om hem te helpen. 

  In een officiële verklaring vertelt het bedrijf dat de trofeeën van Becker een essentiële rol spelen in de aflossing van zijn schulden. Becker zelf kan zich niet meer herinneren waar de bekers zijn. "We willen iedereen die informatie heeft over de bezittingen van Boris Becker aanmoedigen om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen", zegt Mark Ford, curator van de zaak-Becker bij Smith & Williamson.

  De belangrijkste verloren trofeeën:

  • Een gouden medaille in het dubbelspel van de Spelen in 1992
  • Wimbledon-trofeeën van 1985, 1986 en 1989
  • Australian Open-trofeeën van 1991 en 1996
  • de Daviscup van 1989

  Tweet: