• home
 • video
 • pas verschenen

  "Wildwaterbaan mag niet te hevig zijn, want zo goed zwem ik niet"

  0 / 0
  Hein Vanhaezebrouck likt zijn wonden na de 2-2 tegen Waasland-Beveren. "Hoe wij de controle uit handen geven, daar kan ik niet tevreden mee zijn", zegt de coach van paars-wit. "We moeten nu niet meer naar boven kijken, maar ons op onszelf concentreren."

  "Offensief is de kern volledig uit evenwicht"

  Over de eerste helft toonde Hein Vanhaezebrouck zich nog relatief tevreden, over de tweede was de Anderlecht-coach heel wat minder content.

  "Voor de rust hadden wij meer balbezit en waren we de betere ploeg, ook al hebben we offensief te weinig gebracht. Maar ik kan van de jonge jongens niet verwachten dat ze het elke week doen", zei Vanhaezebrouck.

  "We weten dat we aanvallend in nood zitten. Je hebt Teodorczyk, Ganvoula en Hanni. Zonder de geschorste Hanni wordt het aanvallend nog wat krapper. Dat hebben we vanavond gevoeld. Offensief is deze kern volledig uit evenwicht."

  "Maar okay, dat verklaart nog altijd niet waarom we na de rust zo slap naar buiten komen en de controle uit handen geven. Dat is voor mij een enorme verrassing en een raadsel. Zo wegzakken na een pauze van 15 minuten: dat heb ik zelden gezien. Het waren niet 1 of 2 spelers, maar een heel team. Daar kan ik niet tevreden mee zijn."

  "We hebben wel weerbaarheid getoond door terug te keren naar 2-2 en op penalty hadden we de 3-2 kunnen maken, maar het had net zo goed 2-3 kunnen worden. Uiteindelijk moet je besluiten dat je niet meer verdient dan dit punt."

  Michel Verschueren blijft optimistisch:

  "Hoe wij positie kiezen in de 16..."

  Vorig weekend sleepte Anderlecht in Genk nog een 0-1-overwinning uit de brand. Vanhaezebrouck: "Ons voetbal daar was oké, al hebben we ook in Genk kansen weggegeven in de eerste helft. En: we speelden daar een halfuur tegen 10 man."

  "Vandaag moesten we het zelf doen tegen een stevige organisatie met veel volk achterin. Dan heb je ingeniositeit nodig van spelers die met een flits of individuele actie het verschil kunnen maken. Maar die hebben we op dit moment niet."

  "De voorzetten kwamen wel, maar hoe wij positie kiezen in de 16... Zo is het heel moeilijk om te scoren. We scoren niet toevallig op eens stilstaande fase."

  "Het is gewoon wachten tot er nog iets beweegt qua transfers op offensief vlak. Als er niks gebeurt, zal het elke week opboksen zijn tegen organisaties en vrees ik dat we nog vaak overwicht zullen hebben, maar de opening niet zullen vinden of forceren."

  "We moeten niet meer naar boven kijken"

  Anderlecht hinkt 10 punten achter leider Club Brugge aan. Dat kunnen er 13 worden als Club vanavond wint van KV Oostende. Zal RSCA in deze competitie nog de aansluiting vinden?

  "Dat idee heb ik niet afgevoerd, maar opzijgezet", zegt Vanhaezebrouck. "We moeten focussen op onszelf. We kijken niet meer naar boven en moeten eerst zelf stappen zetten. En intussen doen we het met de jonkies. Er is er 1 gestart, 1 ingevallen en er zaten er 3 op de bank. Dat is werken aan de toekomst, want je kunt van hen niet verwachten dat ze Anderlecht kampioen maken als je 13 punten achter staat."

  "We hebben een aantal jonge jongens met kwaliteiten. Ik geloof in die jonge gasten, dat kan het pluspunt zijn van dit seizoen: er zijn jongeren opgestaan waar niemand iets van verwacht had. Die jongens zaten een beetje op een zijspoor en waren niet echt nodig. Laten we hopen dat ze het zo blijven doen."

  De 4 goals:

  "In oefenduel wil ik ook nog wel een penalty nemen"

  In de slotfase zette Saief de kers op een zure taart door een penalty te verkwanselen. Vanhaezebrouck nam zijn speler na de wedstrijd in bescherming.

  "Saief heeft er destijds bij Gent heel veel omgezet. Je kunt hem niks verwijten. Trebel staat op 1 op het lijstje, maar die hadden ze net in tweeën getrapt. Hanni staat op 2, maar die was er niet bij. Saief stond nu dus op nummer 2."

  "Ik heb overigens niemand anders gezien die de bal opeiste. Op winterstage in Spanje hebben we in een oefenduel een strafschop gekregen en waren er meteen 3 of 4 kandidaten om hem te nemen. In een vriendenwedstrijd wil ik hem ook nog trappen. Nu, in de laatste minuut van een competitiematch zijn er iets minder kandidaten."

  Saief mist penalty:

  "Niet zo'n goeie zwemmer"

  Tot slot schudde Vanhaezebrouck nog een grapje uit zijn mouw. Zijn komst naar Brussel is er een met vallen en opstaan. "Ik houd van een goed avontuur, maar de wildwaterbaan mag niet te geweldig zijn, want zo'n goeie zwemmer ben ik niet."

  De persbabbel van Vanhaezebrouck en Sven Vermant: