• home
 • video
 • pas verschenen

  Verrassing in Mechelen: Van Wijk vervangt Jankovic bij degradatiekandidaat

  Van Wijk was tot vorige week nog aan de slag bij Roeselare.

  Dennis van Wijk is de coach die KV Mechelen moet behoeden voor de degradatie. De club schuift Aleksandar Jankovic, die er amper een 2,5 maanden aan de slag was, aan de kant na een 0 op 15. Van Wijk was dit seizoen al aan de slag in 1B bij OH Leuven en Roeselare. Hij neemt Fred Vanderbiest mee als zijn assistent.

  Het degradatiespook kwam na de nieuwe nederlaag gisteren tegen STVV akelig dichtbij in Mechelen. Het bestuur van de club heeft daarom actie ondernomen. Aleksander Jankovic werd bedankt voor bewezen diensten. Die was er pas sinds 1 november aan de slag. Hij nam toen het roer over van Yannick Ferrera.

  Maar Jankovic kon het tij niet keren. Hij pakte in de competitie al vijf matchen op een rij geen punt meer en KVM had al 500 minuten geen doelpunt meer gemaakt.

  De nieuwe redder in nood heet Dennis van Wijk. De Nederlander werd enkele dagen geleden pas aan de kant geschoven bij Roeselare na matige resultaten en een onenigheid met het bestuur over het opstellen van een bepaalde speler. In Mechelen tekent hij een contract tot het einde van het seizoen, met een optie op nog een extra seizoen.

  De nieuwe trainer staat morgenvroeg meteen voor de spelersgroep. Vrijdag staat hij al langs de lijn tijdens de match tegen Moeskroen. Hij neemt ook Fred Vanderbiest, ook al zijn assistent bij Roeselare, mee naar Mechelen.

  "Opnieuw vechtlust in dit elftal pompen"

  Van Wijk reageerde al kort op zijn nieuwe opdracht als coach in eerste klasse A. "Ik ben supergemotiveerd om deze mooie club in eerste klasse te houden. We gaan de vechtlust opnieuw in dit elftal brengen en de nodige mentaliteit in het team pompen. Alleen zo zal het mogelijk zijn om nog de broodnodige punten te sprokkelen."