• home
 • video
 • pas verschenen

  Raimondas Rumsas Junior 4 jaar geschorst voor groeihormoon

  Rumsas Junior liep in september tegen de dopinglamp.

  De appel valt niet ver van de boom. Bijna 15 jaar nadat Raimondas Rumsas op de strafbank had gezeten, wordt zijn betrapte zoon nu ook geschorst.

  Rumsas-drama: zoon verloren en zoon betrapt

  Met een 3e plaats in de Tour van 2002 bracht Raimondas Rumsas de Litouwse wielerwereld in de zevende hemel. Maar de ster van Rumsas taande snel. Vrouwlief Edita werd daags na de Tour betrapt in een wagen tjokvol dopingproducten. Een jaar later testte Rumsas positief op epo in de Giro.

  Raimondas Junior (23) wilde in de voetsporen van zijn vader treden, maar deed dat iets te "goed". Tijdens een controle buiten competitie werd de zoon in september vorig jaar betrapt op het gebruik van groeihormoon. Het Italiaanse antidopingagentschap schorst Rumsas nu tot 22 oktober 2021.

  Een zoveelste opdoffer voor de Rumsas-clan, die vorig jaar een groot drama te verwerken kreeg. Linas Rumsas, de jongste telg en ook een wielrenner, overleed op 21-jarige leeftijd aan een hartaanval. De politie vermoedde dat er ook een verband was met verboden middelen.

  Rumsas (3e) eindigde op het Tour-podium van 2012