• home
 • video
 • pas verschenen

  Omloop deelt wildcards uit: Chavanel en oud-winnaar Pozzato ontbreken

  Chavanel en Pozzato missen de start van het wielervoorjaar.

  Alle tickets voor de Omloop Het Nieuwsblad zijn verdeeld. 4 Belgische teams krijgen een wildcard, Direct Energie (Chavanel) en Wilier (Pozzato) vallen uit de boot.

  17 WorldTour-teams, 4 Belgische wildcards

  Nog 31 keer slapen en dan start het Belgische wielervoorjaar, met de Omloop Het Nieuwsblad. Organisator Flanders Classics verwelkomt 17 WorldTour-ploegen (enkel Movistar ontbreekt).

  8 andere ploegen krijgen een wildcard. Onder de gelukkigen vertoeven 4 Belgische teams: Wanty-Groupe Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise, WB-Aqua Protect-Veranclassic en Veranda's Willems-Crelan (met of zonder Wout van Aert).

  Ook de Franse ploegen Cofidis, Fortuneo en het nieuwbakken Vital Concept (Coquard, Boeckmans en De Backer) vonden een uitnodiging in hun brievenbus. De oranjehemden van Roompot maken de deelnemerslijst vol.

  Chavanel voor het eerst in 10 jaar niet in Omloop

  Opvallende afwezige is Direct Energie, de ploeg met boegbeeld Sylvain Chavanel. De 38-jarige Fransman is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste profseizoen, maar ziet de start van de voorjaarsklassiekers dus aan zijn neus voorbijgaan. De voorbije 10 jaar stond Chavanel wel telkens aan de start van de Omloop.

  Met Filippo Pozzato (36) ontbreekt er nog een "ancien" met een mooie erelijst in de klassiekers. "Pippo" klopte in 2007 nog Flecha en Boonen in de Omloop, maar zijn huidige ploeg Wilier is te licht bevonden voor een wildcard.

  De Omloop Het Nieuwsblad krijgt vanaf dit seizoen ook een grondige facelift. In de finale wordt het oude traject van de Ronde van Vlaanderen gevolgd, met passages over de Muur en de Bosberg. De aankomst ligt in Meerbeke en niet langer in Gent.

  2007: Pozzato wint de Omloop Het Nieuwsblad