• home
 • video
 • pas verschenen

  Elise Mertens: "Met voeten op de grond in mijn bubbel"

  Elise Mertens stond vandaag op het oefenterrein in Melbourne.

  0 / 0
  Een dag voor haar halve finale tegen Caroline Wozniacki heeft Elise Mertens een paar balletjes geklopt op de Australian Open. "Het is moeilijk om mijn kansen in te schatten. Het zal vooral een mentale strijd worden", denkt de nuchtere tennisster.

  "Agressief spelen tegen Wozniacki"

  Vannacht rond 4u speelt Elise Mertens de halve finales op de Australian Open. Ze neemt het op tegen nummer 2 van de wereld Caroline Wozniacki.

  "Ik zal agressief moeten spelen", beseft Mertens. "Ze beschikt over veel ervaring en ze kan het balletje goed terugbrengen."

  Vandaag sloeg Mertens wat ballen op een zijcourt in Melbourne. "Ik heb heel goed geslapen en was deze ochtend heel relaxed. Mijn telefoon heeft niet stilgestaan na mijn zege."

  "Het is moeilijk om alles te lezen, maar ik heb het toch al een beetje bekeken. Ook de reacties op Instagram doen me veel plezier."

  "Het wordt een mentale strijd"

  Elise Mertens is de koning te rijk in Australië. "Ik blijf in mijn bubbel met mijn twee voetjes op de grond", verzekert ze. "Het wordt een match als een andere."

  "Het is moeilijk om mijn kansen in te schatten. Zij is fysiek heel goed, maar ik voel me ook nog goed. Het zal vooral een mentale strijd worden."

  Mertens speelde al een keer tegen Wozniacki. Vorig jaar won ze op het graveltoernooi van Bastad in 3 sets (7-5, 4-6, 6-2). "Dat was nipt", herinnert Mertens zich. "Ik ga me heel goed voorbereiden. Eens ik op het terrein sta, ben ik iemand anders."

  Zoals haar idool Kim Clijsters

  Met een plaats bij de laatste 4 in Melbourne treedt Elise Mertens in de voetsporen van haar idool en mentor Kim Clijsters. "Toen Kim hier 6 jaar geleden de laatste keer de halve finales speelde, had ik alleen maar kunnen dromen hier te staan. Nu word ik beloond voor het harde werk", glundert Mertens.

  "Ik ben heel blij dat ik dit nu meemaak. Ik vind het ook erg tof om mama hier te hebben. Zij is voor het eerst in Australië. Dit gaat ze nooit vergeten", denk ik."

  Belgische fans down-under

  Ken Vanrenterghem en Thomas Mertens - geen familie - zaten vandaag op de eerste rij tijdens de training van Elise Mertens. "We hier op reis en dan mocht de Australian Open niet ontbreken op ons programma", vertellen ze. "De halve finale kunnen we helaas niet live bijwonen in het stadion. We zullen de wedstrijd volgen op groot scherm."