• home
 • video
 • pas verschenen

  De idolen van Elise Mertens: Kim Clijsters, Netsky en Marcelle de kip

  Kim Clijsters schreeuwt Elise Mertens toe tijdens de US Open.

  Elise Mertens is de revelatie van het vrouwentoernooi van de Australian Open. Wist u dat ze tegenwoordig traint met haar idool? En dat ze thuis een halve dierentuin heeft rondlopen? Meer weetjes over de 22-jarige tennisster vindt u hieronder.

  Prematuurtje

  Elise Mertens komt op 17 november 1995 ter wereld. Iets te vroeg. "Elise is een prematuurtje, ze zeggen dat dat vechters zijn", vertelt mama Liliane in Het Laatste Nieuws.

  Dat Mertens een vechtjas is, laat ze ook zien op de Australian Open. In de tweede ronde veegt ze een 5-0-achterstand uit tegen thuisspeelster Daria Gavrilova.

  Zus vliegt wereld rond

  Mertens krijgt de tennismicrobe te pakken dankzij haar zes jaar oudere zus. Lauren kan ook goed tegen een bal slaan, maar zij kiest voor een andere internationale carrière. Zij reist de wereld rond als pilote bij KLM.

  Trainen met haar idool

  Elise Mertens begint te tennissen op haar vierde. Op dat moment begint Kim Clijsters de wereld te veroveren. Ze wordt het grote idool van Mertens.

  Anno 2018 is Kim Clijsters de mentor van Mertens. Als Mertens in het land is, traint ze aan de Kim Clijsters Academy in Bree, op een kwartiertje van haar woonplaats Hamont-Achel.

  Vriend en coach Robbe

  Achter elke sterke vrouw staat een sterke man. Elise Mertens wordt getraind door haar vriend Robbe Ceyssens. De twee leren mekaar kennen in de tennisclub van Hamont. Elise is 8, Robbe 10. "Een echt competitiebeest. Ze liet me toen al alle hoeken van het terrein zien", lacht Ceyssens in een gesprek met Sporza.

  Elise en Robbe verliezen mekaar uit het oog, maar goed 10 jaar later vinden ze mekaar weer. De vonk slaat snel over, zowel op als naast het veld.

  In een jaar van WTA-120 naar WTA-20

  De laatste jaren gaat het hard voor Elise Mertens. In 2016 sluit ze het seizoen af als de mondiale nummer 120. Volgende week maakt ze haar entree in de top 20 van de wereld.

  Dit jaar verloor Mertens alleen van ex-nummer 1 van de wereld Angelique Kerber. Daarna won ze al haar enkelmatchen: 12 in totaal. Op de Hopman Cup klopte ze Gavrilova en Bouchard. Daarna won ze opnieuw het toernooi van Hobart. Na 4 zeges op de Australian Open gaat ze vannacht voor een 13e overwinning op een rij.

  Miss Fed Cup

  Vorig jaar loodste Elise Mertens de Belgische ploeg bijna in haar eentje naar Wereldgroep I van de Fed Cup. Mertens won in Rusland haar twee enkelwedstrijden én de dubbelmatch. "Na Mister Daviscup Steve Darcis hebben we nu ook een Miss Fed Cup", straalde kapitein Dominique Monami.

  Televisie kijken met Marcelle de kip

  Elise Mertens heeft twee passies: tennis en dieren. Thuis in Hamont-Achel heeft ze een halve dierentuin rondlopen. Naast honden, vissen, fazanten, papegaaien en schildpadden heeft ze ook een lievelingskip: Marcelle. Als Elise haar favoriete tv-serie kijkt, zit Marcelle op haar schoot.

  Met Netsky in de oren

  Om zich op te pompen voor een wedstrijd zet Elise Mertens een streep muziek op. "Netsky vind ik wel leuk", vertelt ze op Studio Brussel. "Vooral Come Alive."

  Met opa naar de halve finales

  Na een zege kijkt Mertens steevast naar haar overleden grootouders in de hemel. "Ze kijken allemaal mee", vertelt ze in Het Belang van Limburg. Opa speelt ook mee. Hij is vereeuwigd in een hangertje om Elises hals.

  Volg de halve finale van Elise Mertens vannacht LIVE in ons Match Center. Op Radio 1 brengt Dirk Gerlo verslag uit.