• home
 • video
 • pas verschenen

  Chaos troef in San Juan: rivier legt race stil, Richeze is de snelste

  De renners moesten halt houden voor een rivier.

  0 / 0

  De renners moesten halt houden voor een rivier.

  De 4e rit in de Ronde van San Juan zal het peloton nog een tijdje bijblijven. Net voor de finale werd de koers even geneutraliseerd door... een rivier. Uiteindelijk sprintte Max Richeze (Quick-Step Floors) naar de dagwinst. Zijn ploegmaat Fernando Gaviria gaf op na een val, maar hield daar geen breuken aan over.

  Gaviria geeft op na een val

  Niet de renners, maar wel een rivier eiste de hoofdrol op in de 4e etappe. De waterstroming stak ongevraagd een weg over die op het parcours lag en daar was de organisatie niet op voorbereid.

  Dat gebeurde op iets minder dan 20 kilometer van de streep, toen het peloton volop aan het jagen was op de vluchters van de dag. De wedstrijd werd even geneutraliseerd. Nadat de renners de rivier doorkruist hadden, kon de koers herbeginnen.

  Lotto-Soudal verzamelde voor de sprint in de muil van het peloton. Net als Quick-Step, dat onderweg wel kopman Gaviria zag wegvallen na een tuimelperte. Uiteindelijk schoot zijn ploegmaat Richeze naar de dagwinst, Keukeleire eindigde 7e. De Italiaan Ganna (UAE) gaat morgen als leider de rustdag in.

  Uitslag rit 4

  1. Max Richeze (Arg) - 182,8 km in 4u31'48"
  2. Giacomo Nizzolo (Ita) - z.t.
  3. Matteo Pelucchi (Ita)
  4. Mikhel Raim (Est)
  5. Niccolo Bonifazio (Ita)
  6. Edwin Avila (Col)
  7. Jens Keukeleire
  8. José Alvaro Hodeg (Col)
  9. Travis McCabe (VS)
  10. Attilio Viviani (Ita)
  29. Tiesj Benoot
  31. Tosh Van der Sande

  Stand na rit 4

  1. Filippo Ganna (Ita) - in 11u30'25"
  2. Rafal Majka (Pol) - op 5"
  3. Oscar Sevilla (Spa) - 11"
  4. Omar Mendoza (Col) - 19"
  5. Jhonatan Narvaez (Ecu) - 43"
  8. Tiesj Benoot - 50"
  21. Tosh Van der Sande - 1'32"
  22. Jens Keukeleire - 1'33"

  Keisse: "Zege maakt verlies van Gaviria een beetje goed"

  Iljo Keisse zat bij Quick-Step voor de 2e keer in het winnende kamp. "Net voordat we samen met Lotto-Soudal en Bora een waaier hadden getrokken, was Fernando Gaviria gevallen", vertelt Keisse. "En dat wisten we niet. Uiteindelijk is Fernando weggebracht naar het ziekenhuis."

  "De eindsprint hebben we perfect uitgevoerd. Cavagna reed op kop van 2,5 tot 1 km van het einde en daarna nam ik over tot 400 meter van de streep. Hodeg kwam dan met Richeze, die het afmaakte. Een beetje om het verlies van Fernando Gaviria goed te maken."
   

  Keukeleire: "Geen probleem om door rivier te rijden"

  Het was geen alledaagse koersdag voor Jens Keukeleire (7e). "Het was een leuke dag", reageert de snelle Belg van Lotto-Soudal. "De laatste 50 kilometer waren echt de max. Alles werd in waaiers getrokken"

  "De rivier? Uiteindelijk was het geen probleem om daar gewoon door te rijden. Maar echt koersen door de rivier ging iets anders geweest zijn. Ik vond het een beetje raar dat ze ons eerst lieten stoppen. Maar dat zijn taferelen die je hier tegenkomt."

  "In de sprint was het een beetje chaotisch. We wisten pas heel laat waar de eindstreep precies lag. Het is hier altijd heel hectisch naar de finish toe."