• home
 • video
 • pas verschenen

  Appelmans: "Druk voor Wozniacki groter dan voor Mertens"

  Wie plaatst zich voor de finale: Wozniacki of Mertens?

  Elise Mertens strijdt komende nacht tegen Caroline Wozniacki voor een plaats in de finale van de Australian Open. Sabine Appelmans blikt vooruit op de wedstrijd. "Wozniacki is licht favoriet, maar Mertens zal zeker kansen krijgen", denkt de voormalige tennisster.

  "Druk is groter voor Wozniacki"

  Sabine Appelmans zag Caroline Wozniacki aan het werk in de kwartfinales tegen Carla Suarez-Navarro. "Daaruit heb ik geleerd dat ze toch wel te kloppen is", vertelt Appelmans aan Sporza. "Het is niet dat ze zo ongelooflijk goed tenniste en dat ze onklopbaar zou zijn, al toonde ze in een moeilijkere 2e set wel mentale weerbaarheid."

  "Het verschil tussen Wozniacki en Elise Mertens is zeker niet groot. Wozniacki heeft wel meer ervaring. Ze draait al langer mee en is zelfs al nummer 1 van de wereld geweest, al is ze wel nog altijd op zoek naar haar eerste grandslamzege. Ze kan ook opnieuw de nummer 1 worden. De druk is bij haar toch groter dan bij Mertens."

  "Mertens heeft niks meer te verliezen, dat zei ze ook al na de vorige match. Ze heeft al getoond dat ze om kan met de druk. Ze zal zeker op de baan komen met het idee dat ze die wedstrijd kan winnen. Wozniacki heeft ook minder nachtrust gehad. Dat kan ook wel een voordeel zijn voor Mertens."

  "Mertens kan mee met de besten"

  Bij haar eerste deelname aan de Australian Open mag Elise Mertens meteen strijden om een plaats in de finale. "Dat is heel straf", vindt Sabine Appelmans. "Maar als je haar nu ziet spelen, is ze die halvefinaleplaats wel waard."

  "Het komt nu snel en onverwacht, maar qua niveau kan ze zeker mee met de besten. Ze is stelselmatig gegroeid in haar carrière en is steeds beter gaan tennissen. Dat ze langzaam kon groeien, is een voordeel."

  "Ik geef Wozniacki een licht voordeel, vooral gebaseerd op haar status, al zal Mertens wel kansen krijgen. Er zit veel verbetenheid in haar spel als ze op de baan staat."

  "Ook in haar entourage zit het goed, met Kim Clijsters, Carl Maes en haar vriend die het als coach zeer goed doet. Zij houden Elise met de voeten op de grond en doen haar geloven in wat ze kan, maar geven haar ook hoop dat ze ooit een grandslam kan winnen. Dat is een zeer goeie combinatie."