• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Elise Mertens: "Kim, wees niet te zenuwachtig"

  Elise Mertens werkt samen met Kim Clijsters, laureate in Melbourne in 2011.

  Elise Mertens stapt in de voetsporen van Kim Clijsters, de laatste Belgische in de halve finales in Melbourne in 2012. De 2 kennen elkaar goed, Clijsters heeft zich als een soort mentor over Mertens ontfermd. Vannacht keek ze ook toe vanuit België, Mertens sprak haar toe vanaf de court.

  Mertens traint op de Kim Clijsters Academie, ze bereidde er zich voor op de Australian Open en kreeg een pak tips van de Melbourne-winnares van 2011. Ze mocht van de interviewster wat woorden tot haar illustere voorgangster richten.

  "Kim, dankjewel om vannacht te kijken, dat betekent veel voor me", vertelde Mertens haar vriendin in de camera. "Je stuurde me voor de match een bericht en gisteren ook."

  "Wees niet te stressy. (Tot interviewster: In mijn vorige match zei ze me dat ze veel stress had.) Ik probeer deze week in je voetsporen te treden."

  Interview op de baan:

  Facebook Live met Mertens: "Ik zal nu wel herkend worden in België"

  De organisatie van de Australian Open wist Elise Mertens na haar kwartfinale te strikken voor een Facebook Live. Onze landgenote genoot met volle teugen.

  "Of ik veel herkend word in België? Dat valt normaal gezien goed mee, maar dat zou na de Australian Open wel eens veranderd kunnen zijn", grapte Mertens. "Ik zal nu met een kap moeten rondlopen."

  Mertens mocht België ook toeristisch aanprijzen. "We hebben geweldige chocolade en ik zou zeker ook enkele bieren proberen (al lust ik zelf geen bier). Dus als je van regen houdt, kom dan zeker eens naar België."