• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Herck: "Selectie weigeren voor Daviscup doe je niet"

  Van Herck vindt het niet kunnen dat tennissers hun selectie weigeren.

  Daviscup-kapitein Johan Van Herck is ontgoocheld dat Kimmer Coppejans en Arthur De Greef hun selectie voor de Daviscup niet wilden aanvaarden. "Dit zal niet zonder gevolgen blijven", waarschuwt Van Herck.

  Van Herck: "Coppejans wil liever toernooien spelen"

  Door de blessure van Steve Darcis moest kapitein Johan Van Herck op zoek naar een vervanger voor het Daviscup-duel met Hongarije (2-4 februari).

  Uiteindelijk is dat verrassend genoeg Julien Cagnina (ATP-264) geworden. Van Herck had eerst aangeklopt bij Arthur De Greef (ATP-189) en Kimmer Coppejans (ATP-277).

  "Maar zij weigerden hun selectie", zegt Van Herck. "Ze brachten daarvoor verscheidene redenen aan. Ik heb lang gepraat met Kimmer in Turkije. Hij denkt dat het momenteel beter is voor hem om toernooien te spelen dan om aan de Daviscup deel te nemen."

  "Arthur weigerde om persoonlijke redenen. Het is dus niet aan mij om daarover te praten, maar het is wel een grote teleurstelling voor mij."
   

  "Ze zullen de gevolgen moeten dragen"

  "Een selectie voor de Daviscup weiger je niet", zegt Van Herck. "Dit zal niet zonder gevolgen blijven. Ik heb akte genomen van hun beslissing, maar ze zullen de gevolgen moeten dragen. We zullen in samenspraak met de federatie zien hoe dit zal evolueren."

  Julien Cagnina is er zo voor het eerst bij in de Daviscup. "Hij heeft een goed seizoen gespeeld, vooral op gravel, en bereikte de top 250 van de ATP-ranglijst", vertelt Van Herck. "Het is een goed moment om hem in de ploeg te zetten."