• home
 • video
 • pas verschenen

  Sleept Kobe Bryant na 5 NBA-titels nu een Oscar binnen?

  Bryant kondigde zijn afscheid aan in een brief.

  Dear Basketball is door The Academy genomineerd voor een Oscar. De kortfilm is gebaseerd op de brief die Kobe Bryant schreef om zijn afscheid aan te kondigen. "Dit betekent zo veel voor mij", reageerde Bryant.

  Op 29 november 2015 schreef Kobe Bryant een brief waarin hij zijn afscheid aankondigde. Die brief werd in 2017 als script gebruikt voor een kortfilm van regisseur Glen Keane, getiteld Dear Basketball. De kortfilm van 6 minuten heeft nu een Oscarnominatie binnengehaald.

  "Dit gaat voorbij mijn verbeelding", reageerde Kobe Bryant op de Oscarnominatie. "Het betekent zo veel voor mij. Bedankt aan Glen Keane en John Williams om mijn brief naar zo een hoog niveau te tillen. Het is een eer om in dit team te zitten."

  Of Bryant en zijn team de Oscar ook daadwerkelijk binnenhalen weten we binnen enkele maanden. Op zondag 4 maart worden alle Oscars uitgereikt in het Dolby Theatre in Los Angeles.

  Kobe Bryant was dolgelukkig met de nominatie: