• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "In het begin dachten mijn spelers: "Wie is Ivan Leko?""

  Leko: "Ik geniet elke dag als trainer."

  Ivan Leko is in zijn eerste seizoen als trainer van Club Brugge bezig aan een straf parcours. In Extra Time liet de Kroaat eens in zijn trukendoos kijken. "Ik zeg altijd tegen mijn spelers en staf: 'If you dream, dream big.".

  Leko als speler van Beerschot: "Ik zal grotere trainer dan speler worden"

  Extra Time grasduinde door de archieven en vond nog beelden van Ivan Leko als speler van Germinal Beerschot. "Ik wil ooit trainer worden van een Europese topclub", zei hij toen. "Ik ben zeker dat ik een grotere trainer dan speler zal worden."

  Aan die weg is Leko volop aan het timmeren bij Club Brugge. "Ik geniet elke dag als trainer. Ik ben blij als mijn ploeg speelt zoals ik wil. Niets is belangrijker dan het team."

  Leko: "In het begin dachten de spelers: 'Wie is Ivan Leko?'"

  Het bestuur van Club Brugge verraste tijdens de zomer met de aanstelling van Leko als opvolger voor Preud'homme. "In het begin was het bij de spelers een beetje: 'Wie is Ivan Leko?' Ik kwam van STVV en nam de plaats in van Michel Preud'homme, een echte topper", vertelde Leko. "Het geloof van de spelers in mij maakt me nu extra trots en blij."

  Leko: "Brandon Mechele is beste verdediger in België"

  Moet Roberto Martinez eens een blik werpen op de kern van Club Brugge bij zijn WK-selectie? Volgens Leko wel. "Cools en Limbombe zijn echt goed bezig. En Brandon Mechele is volgens mij de beste verdediger in België."

  Leko: "Play-off I? Dat is weinig voetbal en veel stress"

  Zonder play-offs zou Club Brugge zich al bijna kampioen mogen wanen. "Ik ben totaal geen voorstander van het play-off-systeem", was Ivan Leko duidelijk. "Wat voor wedstrijden heb je dan? Veel strijd, veel stress, weinig voetbal... Elke drie maanden Anderlecht tegen Club Brugge begint een beetje saai te worden."

  Maar niet iedereen deelt die visie. "Het basisidee van meer topmatchen te spelen blijft toch mooi", zei Filip Joos. Jan Mulder twijfelt nog. "Het is onrechtvaardig, maar spannend. Ik ga tegen mijn gevoel in, maar soms ben ik bereid om het leuk te vinden."

  Leko: "Ik zou mezelf niet opstellen in dit Club Brugge"

  Leko: "Sander Coopman heeft zeker een toekomst bij Club"

  Leko: "Wesley over paar jaar klaar voor Premier League"

  Leko: "Hoe lang mijn contract loopt? Tot de volgende match"

  Leko: "Peter Maes heeft me geholpen om trainer te worden"

  Jan Mulder had nooit het verlangen om trainer te worden. Hoe voelde Leko dat hij een toekomst had als coach? "Ik was de laatste drie, vier jaar van mijn carrière als speler bezig met analyse. Peter Maes heeft me veel geholpen."

  Bekijk hier de volledige aflevering van Extra Time met Ivan Leko: