• home
 • video
 • pas verschenen

  Javier Mascherano verlaat Barcelona na 7,5 seizoen

  Mascherano krijgt morgenochtend een afscheidsceremonie van de club.

  Morgen om 11 uur zal Barcelona afscheid nemen van Javier Mascherano, dat laat de club weten op de website. De Argentijn speelde 334 officiële wedstrijden voor Barcelona en won 18 trofeeën. Naar waar hij gaat, laat de club nog niet weten.

  Barcelona zal morgenochtend om 11 uur Javier Mascherano uitwuiven tijdens een ceremonie. Het evenement zal bijgewoond worden door de voorzitter Josep Maria Bartomeu en de ploegmaats van Mascherano. Het hele evenement zal ook live te zien zijn op de site van Barcelona.

  Mascherano kwam over van Liverpool op 30 augustus 2010. De 33-jarige Argentijn speelde vervolgens 7,5 seizoen voor de club uit Catalonië, onder 5 trainers: Pep Guardiola, Tito Vilanova, Tata Martino, Luis Enrique en Ernesto Valverde. Hij won maar liefst 18 trofeeën, waaronder 4 titels en 2 keer de Champions League met Barcelona. Mascherano speelde 334 officiële wedstrijden in het Barça-shirt, slechts 3 buitenlanders deden beter: Lionel Messi, Phillip Cocu en Dani Alves. 

  Mascherano kwam aanvankelijk als verdedigende middenvelder Barcelona versterken. Later kwam hij als depanneur achterin terecht.

  Op de website bevestigt Barcelona nog niet wat de toekomstige club van Mascherano zal zijn. Volgens verschillende Spaanse media gaat het om een club uit China. Thomas Vermaelen is alvast een concurrent kwijt in de achterhoede van Barcelona.

  VIDEO: Barcelona bedankt Javier Mascherano