• home
 • video
 • pas verschenen

  Henin: "Mertens durft, ze schuwt het risico niet. Knap"

  2004: Justine Henin kust de trofee van de Australian Open.

  Met een plaats in de halve finales van de Australian Open treedt Elise Mertens (22) in de voetsporen van Kim Clijsters en Justine Henin. "Ze heeft niks te verliezen", reageert die laatste. "Het begin van het seizoen zit altijd vol verrassingen."

  "Mertens trekt ten aanval"

  Justine Henin was aangenaam verrast toen ze vanochtend de uitslag vernam van Mertens' kwartfinale. Ze had nummer 4 van de wereld Elina Svitolina verslagen in 2 sets (6-4 en 6-0).

  "Ik had de kans niet om vannacht naar de wedstrijd te kijken. Met twee kleine kinderen kan je je nachtrust goed gebruiken", vertelt Henin aan Sporza. "Ik heb vanochtend gekeken."

  "Wat me opvalt, is dat Mertens met veel karakter staat te tennissen. Ze trekt ten aanval en zet haar tegenstandster onder druk. Mertens durft, ze schuwt het risico niet. Knap. En dat tegen een speelster uit de top 5 van de wereld."

  "Ik hoor dat ze wat druk voelde op het einde van de match, maar daar is ze tot nu toe erg goed mee omgegaan", vindt Henin.

  "Er ligt iets moois in het verschiet"

  Justine Henin won de Australian Open in 2004 na een finale tegen Kim Clijsters (6-3, 4-6, 6-3). "Als ik Elise een raad mag geven, is dat ze haar gewoontes niet mag veranderen. Ze moet de wedstrijd in de halve finales voorbereiden zoals elke wedstrijd", geeft Henin mee.

  "Met haar tactiek maakt Mertens zeker een kans. Er ligt iets moois in het verschiet, je moet durven te dromen", vindt de 7-voudige grandslamwinnares.

  "Het begin van het seizoen zit altijd vol verrassingen. Speelsters zijn vaak nog op zoek naar zichzelf. Ze zijn niet altijd volledig gerecupereerd van het voorbije tennisjaar."

  "Ze mag dus vol goede moed het terrein opstappen. Ze gaat haar kans en speelt met veel karakter. Dat is leuk om te zien", eindigt Henin.