Ga naar de inhoud

Daviscup-team speelt met Goffin en debutant Cagnina tegen Hongarije

 di 23 januari 2018 15:07
David Goffin kan revanche nemen voor de Australian Open.
Daviscup-kapitein Johan Van Herck heeft zijn selectie onthuld voor de 1e ronde tegen Hongarije: David Goffin, Ruben Bemelmans, Joris De Loore en debutant Julien Cagnina. Steve Darcis is er niet bij door een elleboogblessure. Arthur De Greef en Kimmer Coppejans zegden af.

Darcis ontbreekt, Cagnina vervangt hem

In de Daviscupfinale beet België eind november in het stof tegen Frankrijk. Steve Darcis ging toen onderuit in het beslissende duel tegen Lucas Pouille.

Diezelfde Darcis is er door een elleboogblessure niet bij in de eerste ronde tegen Hongarije (2-4 februari). Julien Cagnina (ATP-264) neemt zijn plekje in. 

De 23-jarige speler debuteert in de Daviscup in het gezelschap van David Goffin (ATP-7), Ruben Bemelmans (ATP-117) en Joris De Loore (ATP-314).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Herck: "Opnieuw kwartfinales bereiken"

"We blijven de komende campagne vertrouwen op dezelfde waarden: vertrouwen in onze kwaliteiten, teamspirit en grote ambities, maar met respect voor de tegenstander", zegt Daviscup-kapitein Johan Van Herck.

"De ervaring die de spelers en de staf de voorbije jaren opgebouwd hebben, moet ons helpen om ons opnieuw te plaatsen voor de kwartfinale van de Daviscup."

"We kunnen hiervoor rekenen op 4 gemotiveerde spelers. En ook op Steve Darcis, die een hele week ter beschikking zal staan van het team. Tot slot rekenen we op de steun van het Belgische publiek om ons in Luik naar de overwinning te schreeuwen."