• home
 • video
 • pas verschenen

  Alle hens aan dek: Mertens' geluksbrenger moet tickets omboeken

  Monami en Mertens in Australië.

  Dominique Monami is de talisman van Elise Mertens op de Australian Open. Maar of de Fed Cup-coach ook de halve finale van onze landgenote kan bijwonen is hoogst onzeker.

  Monami zit er met haar neus op in Melbourne. Ze moedigt Elise Mertens al sinds de start van het grandslamtoernooi aan.

  "Het was geen spannende wedstrijd tegen Svitolina", zegt Monami. "Vanaf het begin stond Elise immers perfect te spelen. Het was de ideale wedstrijd van haar, een schitterende prestatie."

  "Het publiek heeft haar aangemoedigd. Haar voornaam ging een paar keer door het stadion. Er zaten veel Belgen bij die supporterden, maar net zo goed Australiërs."

  Monami is de talisman van Mertens. "Ik ben op vakantie in Australië en ben speciaal naar Melbourne teruggekeerd voor de kwartfinale van Elise. Zij wou absoluut dat ik erbij was, dus zijn we gekomen. Dat heeft blijkbaar geluk gebracht."

  "Ik ben ontzettend blij voor haar. In de halve finales wacht Suarez Navarro of Wozniacki. Ik hoop op Wozniacki. Die heeft geen harde slagen, haar spel ligt Elise beter."

  "Suarez Navarro speelt gevarieerder en kan wel eens een zwaardere klus worden. Maar ook haar kan ze verslaan. We mogen dromen. Dit is een zeer goeie kans voor Elise om naar de finale te gaan."

  "Intussen beetje haar tweede moeder"

  De hamvraag is nu of Monami donderdagochtend onze tijd plaats kan nemen in de tribunes. "Elise heeft gevraagd of ik kom. Ik ben "mama Fed Cup" en intussen ook een beetje de tweede moeder van Elise, na haar echte mama natuurlijk (lacht)."

  "Ik moet wel mijn vliegtuigtickets kunnen omboeken. Als dat lukt, dan blijf ik en zal ik er ook bij zijn in de halve finales."

  Monami op Instagram: