• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Van der Poel haast zich om "Papy" te knuffelen

  Raymond Poulidor feliciteert zijn kleinzoon.

  Mathieu van der Poel ging gisteren in Nommay weer nauwelijks in de remmen. Voor één man maakte hij maar al te graag een uitzondering. Meteen na de finish zocht hij Raymond "Papy" Poulidor in het publiek op.

  Een knuffel na de finish

  Raymond "Papy" Poulidor kwam gisteren in de Franse Wereldbekermanche zijn kleinzonen Mathieu (1e) en David van der Poel (8e) aanmoedigen. Toen Mathieu zijn 25e zege van het seizoen beet had, haastte hij zich naar zijn opa. Poulidor kreeg een dikke knuffel van de kersverse Wereldbekerwinnaar.

  Een kus op het podium

  "Mijn kleinzoon wist niet dat ik zou komen", vertelde een apetrotse Raymond Poulidor op het podium. "Toen hij 6 of 7 jaar oud was, zag ik al dat hij een winnaar was. Ondertussen heeft Mathieu meer dan 600 wedstrijden gewonnen." Van der Poel kreeg een dikke kus van zijn grootvader. Poulidors dochter is getrouwd met vader Adrie.

  Poulidor won in zijn carrière onder meer Milaan-Sanremo, de Waalse Pijl en de Ronde van Spanje. In de Tour finishte hij acht keer op het podium: drie keer als nummer 2, vijf keer als nummer 3.