• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanthourenhout: "Kevin beseft zelf ook dat het niet goed genoeg was"

  Sven Vanthourenhout: "Ben blij met wat ik vandaag kan neerleggen."

  0 / 0

  Sven Vanthourenhout: "Ben blij met wat ik vandaag kan neerleggen."

  Sven Vanthourenhout doet met zijn eerste WK-selectie meteen wat stof opwaaien. Niet alleen met zijn 7 namen, maar ook met de ambities in Valkenburg. "Ben zeker dat het zelfs zonder medailles een geslaagd WK wordt."

  Kevin Pauwels zal voor het eerst sinds hij prof is het WK op televisie moeten volgen. "Hij beseft zelf ook dat het niet goed genoeg was dit seizoen", verantwoordt bondscoach Sven Vanthourenhout zijn keuze.

  "Hij zal wel niet verwacht hebben dat daar dan meteen een niet-selectie aan vasthangt. Maar dit ligt in de lijn van het seizoen van Kevin. Het is net niet voldoende."

  "Het verval bij hem is wel heel groot. Tot voor kort was hij altijd kanshebber op winst en zeker een medaille. Nu hoort hij ineens niet meer bij de selectie. Maar je moet de knopen doorhakken. Dit gaat nu ten koste van Kevin."

  "Pluspunt dat alle renners jonger zijn dan 25 jaar"

  Vanthourenhout heeft uiteindelijk de kaart van de jeugd getrokken. "De gemiddelde leeftijd is onder de 25 jaar, eigenlijk is het 1 generatie. Ik vind dat een pluspunt."

  "Het moet een vriendengroep worden. We gaan uiteraard voor prestaties, maar ik ben zeker dat het zelfs zonder medailles een geslaagd WK wordt."

  Van Aert krijgt met Merlier een ploegmaat en ook Telenet-Fidea heeft met Aerts, Hermans en Soete een mooi blok. "Toch zullen ze op het WK allemaal aan hetzelfde zeel trekken. Dat hebben ze mij verzekerd."

  "Fysiek is iedereen in orde. Ik heb geen enkele twijfel dat ze niet alle 7 uit de voeten kunnen in Valkenburg. Ze zullen in orde zijn. We moeten het Van der Poel zo lastig mogelijk maken, bijvoorbeeld door hem eerst onder druk te zetten. Maar dat wordt geen makkelijke opdracht."

  "Ik heb een visie"

  Voor Sven Vanthourenhout was het zijn eerste WK-selectie als bondscoach. Een moeilijke taak? "Ik had gezonde spanning, maar ik heb ook een visie. Als ik iets in mijn hoofd heb, wil ik dat ook waarmaken. Dan heb ik geen twijfels meer. Ik ben blij met wat ik vandaag kan neerleggen."