• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Persie trekt Feyenoord-shirt weer aan: "Blij dat ik terug ben"

  Van Persie trainde vandaag een eerste keer mee met de Feyenoord-kern.

  Robin van Persie (34) is terug van weggeweest. De Nederlandse aanvaller begint aan een tweede ambtstermijn bij Feyenoord. "Ik voel me goed, maar dat is niet hetzelfde als matchen spelen."

  "Ik hoop dat ik deze ploeg veel kan bijbrengen"

  Robin van Persie trok een streep achter zijn mislukt avontuur bij Fenerbahçe en is na een succesvolle carrière bij Arsenal en Manchester United terug bij de club waar het allemaal begon: Feyenoord.

  "Ik heb een fantastische reis gemaakt sinds ik Feyenoord 14 jaar geleden verlaten heb, maar het is fijn om terug te zijn", sprak de aanvaller vandaag op de persvoorstelling.

  "Ik hoop dat ik deze ploeg veel kan bijbrengen, maar we moeten afwachten en zien wat mogelijk is."

  "Ik heb vandaag met de ploeg getraind en ik voel me goed. Maar dat is nog niet hetzelfde als het spelen van matchen. Ik zal wat tijd nodig hebben om dat niveau te halen."

  "Ik wil een voorbeeld zijn voor de jongere spelers"

  Robin van Persie hoopt in de voetsporen te treden van Dirk Kuijt, die eveneens terugkeerde naar De Kuip en Feyenoord afgelopen seizoen een eerste titel in 18 jaar schonk.

  "Ik hoop vooral een voorbeeld te zijn voor de jongere spelers, zoals Bergkamp, Henry en Vieira dat destijds bij Arsenal voor mij waren. En dan zien we wel wat er kan gebeuren."

  FOTO: Van Persie is weer een speler van Feyenoord