• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels: "Grootste ontgoocheling van mijn carrière"

  Kevin Pauwels werd gisteren 10e in Nommay.

  Kevin Pauwels is niet geselecteerd voor het WK veldrijden en dat is hard aangekomen bij de renner van Marlux-Bingoal. "Ik ben er niet goed van", zegt hij.

  Kevin Pauwels heeft 11 WK's bij de profs op de teller en was in al die jaren goed voor 5 keer brons. Maar bondscoach Sven Vanthourenhout trekt de kaart van de jeugd en dus is er geen plaats voor Pauwels in Valkenburg.

  "Ik ben er niet goed van. Dit is misschien wel de grootste ontgoocheling in mijn carrière. Voor het seizoen had ik er nooit aan gedacht dat ik misschien niet geselecteerd zou worden voor het WK", zegt Pauwels, die zondag nog 10e werd in Nommay.

  "Sven Vanthourenhout vertelde me dat hij wel moeite voor me zou gedaan hebben voor de selectie, mocht ik in Nommay goed gereden hebben. Misschien was ik er de hele tijd iets te gerust in. Ik heb wel eens gedacht dat ik misschien niet zeker was van een WK-selectie, maar eigenlijk ben ik er weinig mee bezig geweest."

  "Laatste tijd meestal voor Hermans geëindigd"

  Kevin Pauwels had gehoopt dat zijn ervaring en palmares de doorslag zou geven. "Ik stond de voorbije 7 WK's 5 keer op het podium. De twee keer dat ik niet op het podium stond, werd ik 4e of had ik pech. Vorig jaar behaalde ik nog brons", zegt Pauwels.

  "Ik heb nog geen enkel WK gemist, sinds 2001 (inclusief WK's bij de jeugd, red). Het parcours van Valkenburg ligt me ook heel goed. Dat heb ik de voorbije jaren getoond. En ik zou geen probleem gehad hebben om iets te doen voor de Belgische ploeg, mocht dat gekund hebben."

  "Of ik nu kwaad ben? Misschien wel dat Quinten Hermans erbij is. Ik heb niets tegen die jongen. En hij is natuurlijk eerstejaarsprof. Maar de laatste tijd ben ik wel meestal voor hem geëindigd."