• home
 • video
 • pas verschenen

  Driebander Jaspers breekt wereldrecord: 40 caramboles in 4 beurten

  20 biljartfans waren getuige van het wereldrecord van Dick Jaspers.

  De Nederlander Dick Jaspers heeft in een competitiewedstrijd in Duitsland biljartgeschiedenis geschreven. "Ik verwacht dat mijn record vele jaren zal blijven staan", zegt Jaspers over zijn gemiddelde van 10.000.

  Eddy Merckx slaagde er al eens in om 50 caramboles in 6 beurten af te werken, Dick Jaspers deed zondag op een Duitse interclub zowaar maar 4 beurten over 40 caramboles.

  Tegen de Oostenrijker Andreas Efler maakte Jaspers achtereenvolgens reeksen van 5, 11, 2 en 22 stoten. Efler kon daar geen enkele caramobole tegenover stellen. Goed voor een 40-0 en een fabelachtig gemiddelde van 10.000. 20 biljartfans waren getuige van het stukje geschiedenis.

  "Twee jaar geleden heb ik hier in Magdeburg ook al eens bijna het wereldrecord verbeterd", zegt Jaspers op de site van de Nederlandse biljartbond. "Maar toen miste ik de laatste carambole. Dat record van Eddy staat al heel lang en ik verwacht dat mijn record ook heel lang zal blijven staan. Maar ooit komt er wel iemand die het zal verbeteren."