• home
 • video
 • pas verschenen

  Djokovic: "Het was alsof ik tegen een muur speelde"

  Novak Djokovic: "Chung is de verdiende winnaar."

  De Zuid-Korean Chung Hyeon heeft Novak Djokovic uitgeschakeld op de Australian Open en krijgt daarvoor alle lof van de Serviër. "Hij speelde geweldig", zegt de zesvoudige winnaar in Melbourne.

  "Indrukwekkend"

  De 21-jarige Chung Hyeon rekende in 3 sets af met Novak Djokovic. De Zuid-Koreaan maakte daarbij indruk op de voormalige nummer 1 van de wereld. "Hij heeft de overwinning absoluut verdiend. Telkens hij in de problemen kwam, toverde hij een ongelooflijke slag uit zijn racket. Het was alsof ik tegen een muur stond te tennissen. Indrukwekkend", zwaait Djokovic met lof.

  De toekomst oogt mooi voor Chung. "Hij heeft alles in zich om een toptienspeler te worden. Hij werkt hard en gedisciplineerd. Ik ben ervan overtuigd dat dat tot goede resultaten zal leiden in de toekomst."

  "Weer pijn aan elleboog"

  Novak Djokovic had ook opnieuw last van zijn elleboog, die hem vorig seizoen al maanden van de baan hield. "Ik wil eigenlijk niet over mijn blessure praten. Ik wil geen afbreuk doen aan de prestatie van Chung, want dat verdient hij niet", zegt Djokovic.

  "Maar helaas ging het opnieuw niet goed vandaag. Aan het einde van de eerste set begon mijn elleboog weer op te spelen en ik had er last van tot het einde van de wedstrijd. Het werd steeds erger."

  "Ik ga nu met mijn medische team bekijken wat het beste is. Misschien moet ik toch weer een rustperiode inlassen. Ik hoop dat ik snel opnieuw op mijn beste niveau kan presteren."