• home
 • video
 • pas verschenen

  Benoot doet gooi naar zege, maar wordt in sprint geklopt: "Er zat niet meer in"

  Tiesj Benoot zorgde voor de schifting in de finale.

  Tiesj Benoot heeft net naast een ritzege in de Ronde van San Juan gegrepen. Benoot ontsnapte in een lastige finale met twee kompanen, maar moest zich in de sprint gewonnen geven. De zege was voor Roman Villalobos, Benoot werd derde.

  Bekijk de ontknoping:

  Finale is te zwaar voor de sprinters

  De sprintersploegen rekenden de vroege vluchters tijdig in, maar de pittige finale bleek toch iets te lastig voor leider Fernando Gaviria.

  Op een venijnig klimmetje, op zo'n drie kilometer van de aankomst, had Tiesj Benoot een flinke versnelling in huis. De kopman van Lotto-Soudal kreeg twee gezellen mee en het trio hield zijn zeer kleine bonus vast.

  Benoot trok de sprint op gang, maar kon zijn medevluchters niet afhouden. De Costa Ricaan Villalobos timede uitstekend en was veruit de snelste. Hij neemt bovendien de leiderstrui over van Gaviria.

  Benoot: "Gemiste kans, maar zat niet meer in"

  Benoot deed zijn verhaal aan Sporza: "We hadden afgesproken dat ik op de slotklim zou gaan en dat Jens Keukeleire en Tosh Van der Sande zouden wachten om te sprinten."

  "Ik wist dat het nipt zou zijn. Ik voelde me ook niet zo goed tijdens de rit. Ik had het gevoel van een zonneslag. Ik gaf dat ook door aan de ploeg, maar Mario (Aerts, red.) koos ervoor bij het plan te blijven. Tegen mijn verwachting in was ik goed genoeg om weg te rijden met 2 anderen."

  "Daarna had ik wel het gevoel dat ik tegen een muur reed, terwijl die anderen nog konden versnellen. Het is dankzij hen dat we voorop blijven. In de sprint ga ik van iets te ver en te groot aan. Ze komen over mij. Het is een gemiste kans op een overwinning, maar er zat vandaag niet meer in."

  Is hij hier met klassementsambities? "Ik heb nog niet veel intensief getraind. Dit is eigenlijk de eerste week dat ik intensief ga fietsen. Ik ben blij dat mijn lichaam de warmte al goed verteert. Ik ben zonder ambities gestart. Ik ben blij met de conditie en bekijk het dag per dag."

   

  Uitslag rit 2:

  1. Roman Villalobos (CRi) - 150 km in 3u25'06"
  2. Ricardo Escuela (Arg) - z.t.
  3. Tiesj Benoot
  4. Filippo Ganna (Ita)
  5. Oscar Sevilla (Spa)
  6. Rafal Majka (Pol)
  7. Gonzalo Najar (Arg)
  8. Alexander Cataford (Can)
  9. Guillaume Boivin (Can)
  10. Luis Mas (Spa)
  24. Jens Keukeleire
  31. Tosh Van der Sande
   

  Stand na rit 2:

  1. Roman Villalobos (CRi) - in 6u40'19"
  2. Ricardo Escuela (Arg) - op 4"
  3. Tiesj Benoot - 6"
  4. Fernando Gaviria (Col) - 8"
  5. Manuel Belletti (Ita) - 10"
  6. Filippo Ganna (Ita) - z.t.
  7. Miguel Rubiano (Col)
  8. Luis Mas (Spa)
  9. Oscar Sevilla (Spa)
  10. Jens Keukeleire
  24. Tosh Van der Sande