• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp na discutabele beslissing ref: "We willen betalen voor permanente installatie videoref"

  Protest bij Antwerp na de 2-2, maar het zal niet baten.

  De late gelijkmaker van Vormer, mogelijk vanuit buitenspelpositie, ligt Antwerp zwaar op de maag. "Het is onbegrijpelijk dat er voor zulke matchen geen videoref is", klinkt het bij de club. Eigenaar Paul Gheysens wil daar verandering in brengen.

  Dolle vreugde bij Club Brugge en doffe ellende bij Antwerp na de 2-2 van Ruud Vormer in de 92e minuut. Dat Vormer daarbij misschien net buitenspel stond, zit Antwerp hoog. Zeker omdat er geen videoref was om de ref op het veld terug te fluiten.

  "Het is onbegrijpelijk dat voor zulke matchen geen videoref beschikbaar wordt gesteld door de voetbalbond", schrijft Antwerp op zijn website.

  "Paul Gheysens, de eigenaar van de club, laat weten dat hij zélf zo'n installatie wil aankopen, die permanent op de Bosuil aanwezig kan zijn. Het enige wat de KBVB moet doen, is het toestel homologeren."

  "Een foutje van de ref kan dan simpelweg door de technologie aangepakt worden op de Bosuil, iets wat anno 2018 blijkbaar nog niet lukt vanuit de KBVB", voegt de club er fijntjes aan toe.

  De videoref wordt dit seizoen in de reguliere competitie maar sporadisch ingezet. In Play-off I zal er wel een VAR zijn bij elke match. Er zijn ook plannen om het systeem vanaf volgend seizoen op alle velden toe te passen.

  VIDEO: Verslag van Antwerp-Club Brugge (2-2)