• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  40-jarige Brady en zijn Patriots bereiken opnieuw de Super Bowl

  Tom Brady toonde opnieuw zijn klasse tegen de Jaguars.

  0 / 0
  De New England Patriots en de Philadelphia Eagles staan over 2 weken tegenover elkaar in de Super Bowl, de finale van het NFL-kampioenschap. Voor Patriots-quarterback Tom Brady is het de 8e keer dat hij op de hoogmis van het American Football mag optreden.

  Geen finale in eigen stadion voor Minnesota

  Gisteravond stonden de finales van de 2 divisies in de NFL op het programma. In de National Football Conference (NFC) kregen we een eenzijdige wedstrijd tussen de Philadelphia Eagles en de Minnesota Vikings: 38-7.

  De Vikings hadden zich dankzij een mirakel tegen de New Orleans Saints geplaatst voor de NFC-finale, maar die zege had blijkbaar te veel energie gekost. Eagles-quarterback Nick Foles, eigenlijk de stand-in, blies de Vikings weg met onder meer 3 touchdown passes.

  Minnesota kon het eerste team worden dat de finale van de Super Bowl in eigen stadion mocht spelen, maar het zal nu knarsetandend moeten toekijken hoe de Eagles over 2 weken hun plaats innemen.

  Brady staat opnieuw op in het 4e quarter

  In de finale van de American Football Conference (AFC) troffen de New England Patriots en de Jacksonville Jaguars elkaar in Foxborough, de thuishaven van de Patriots.

  De sterren van de Patriots begonnen als torenhoge favoriet aan de wedstrijd, maar door het afhaken van smaakmaker Gronkowski en een handblessure voor quarterback Tom Brady - meneer Gisele Bündchen - moesten ze de moeilijke route richting Super Bowl nemen.

  Brady zorgde er bijna in zijn eentje voor dat de Patriots in het laatste quarter een achterstand van 10 punten ombogen in een 24-20-zege. Een prestatie die herinneringen opriep aan de miraculeuze ommekeer in de Super Bowl van vorig jaar, toen de Patriots 19 punten goedmaakten in het 4e quarter en uiteindelijk in de verlenging de beker opeisten.

  Dat was toen de 5e Super Bowl die de Patriots in hun prijzenkast mochten zetten, telkens met Brady als quarterback overigens. Met een 6e eindzege zouden ze het record van de Pittsburgh Steelers evenaren.