• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Vermaelen vloekt: Rode Duivel valt uit met hamstringletsel op Betis

  Vermaelen (archief) versierde een basisplaats na de blessure van Umtiti.

  Pech voor Thomas Vermaelen. De verdediger kon met een hamstringblessure niet meer voort in Betis-Barcelona. Na 40 minuten stopte hij met een spurtje en greep naar de achterkant van zijn linkerbeen. Umtiti, de man die hij met brio verving in de voorbije weken, kwam in de plaats van de Rode Duivel.

  VIDEO: Vermaelen blesseert zich

  Vermaelen, man van blessureleed

  Begin december blesseerde Samuel Umtiti zich aan zijn dij, waarop Vermaelen zijn kans kreeg. Hij greep ze met beide handen. Vriend en vijand waren lovend, ook in de Clasico bij Real (0-3) stond hij zijn mannetje.

  Umtiti pikte 10 dagen geleden weer aan bij de groep en velen vroegen zich af of de Fransman weer de voorkeur zou krijgen zodra hij topfit is. Coach Valverde dropte vandaag alvast weer Vermaelen in de basis. Het lot besliste evenwel andermaal voor Vermaelen. De verdediger werd in het verleden al al te vaak geplaagd met spierblessures.

  Hij trok een spurtje op de rechterkant achter een mannetje van Betis, maar voelde meteen dat er iets schortte. Hij hield in en greep naar zijn linkerbovenbeen. Het is nog niet duidelijk wat er scheelt. Een kwartier voor zijn uitvallen vocht hij een flink duel uit met Betis-spits Leon. Sindsdien trok hij al wat met zijn been.

  Barcelona bevestigt: "Hamstringblessure"

  Later op de avond kwam Barcelona met een korte mededeling over Vermaelens blessure: "Hij heeft een hamstringblessure aan zijn linkerbeen. Op maandag zullen meer tests moeten uitwijzen hoe erg de blessure juist is."