• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Golden State en Cleveland gaan onderuit

  James Harden (r) was een van de uitblinkers bij Houston.

  Kampioen Golden State Warriors en vicekampioen Cleveland Cavaliers hebben gisteren een nederlaag geleden in de NBA. In de Western Conference blijven de Warriors leider. Cleveland is 3e in de Eastern Conference.

  Houston Rockets - Golden State Warriors 116-108

  Houston maakte gisteren een einde aan de reeks van 14 opeenvolgende zeges buitenshuis van kampioen Golden State. Het trok met 116-108 aan het langste eind en boekte zo zijn tweede zege in drie confrontaties met Golden State.

  Bij Houston waren de uitblinkers Chris Paul met 33 punten en 11 rebounds en James Harden met 22 punten. Voor Golden State gooide Kevin Durant 26 punten.

  De spanning zat in het slot van de partij. Met nog 6 minuten en 45 seconden te gaan in het laatste  kwart, boog Houston een 100-104-achterstand om in een 116-108-winst.

  Golden State blijft aan de leiding in de Western Conference met 37 zeges, voor Houston met 32 zeges.

  De beste momenten van de partij:

  Cleveland Cavaliers - Oklahoma City: 124-148

  Vicekampioen Cleveland ging zwaar onderuit tegen Oklahoma City. Het leed zijn vijfde nederlaag in zes wedstrijden. Oklahoma schitterde dankzij Paul George (36 punten), Carmelo Anthony (29 punten) en Russel Westbrook (23 punten, 20 assists).

  Cavaliers-ster LeBron James kon de zevende speler in de NBA-geschiedenis worden die de kaap van 30.000 punten rondt. Daarvoor had hij 25 punten nodig, maar James bleef steken op 18 punten.

  Cleveland is derde in de Eastern Conference met 27 zeges in 45 wedstrijden. Oklahoma staat vijfde in de Western Conference.

  De assist van de avond staat op naam van Dwyane Wade:

  Driepunter van Carmelo Anthony: