• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmermans: "We moeten leren omgaan met het degradatiespook"

  KV Mechelen heeft nog altijd 2 punten meer dan Eupen.

  KV Mechelen is rampzalig begonnen aan het tweede deel van de competitie. Na een 0-2-nederlaag tegen Zulte Waregem is het samen met Eupen de belangrijkste kandidaat voor degradatie. "Dat weegt op de groep", reageert voorzitter Johan Timmermans.

  Timmermans is niet de man die zich na een nederlaag wegsteekt. "Verliezen tegen een rechtstreekse concurrent, na de vele inspanningen van de club en de aandeelhouders tijdens de winterstop, is niet leuk", zei hij bij Sporza Radio.

  "Ik denk dat de degradatiekandidaten teruggebracht zijn tot 2: KV Mechelen en Eupen. Hoe spijtig dat ook is. Maar we mogen het hoofd niet laten hangen. We moeten de knop omdraaien."

  "Dat de spelers slap begonnen aan zo een belangrijke match? Ik weet niet of we slap begonnen. Ik denk dat er veel stress en zenuwachtigheid in de ploeg zit. We moeten leren omgaan met het degradatiespook. Dat weegt op de groep, denk ik."

  Op 10 februari komt Eupen op bezoek. Een wedstrijd die aangekruist zal staan in de agenda's van alle KVM-fans. "Dat wordt een heel belangrijke match. Maar als je ziet dat Eupen het dit weekend Standard moeilijk maakt, dan mogen we niet de pretentie hebben te zeggen dat we Eupen thuis wel zullen wegspelen."

  "Voor die wedstrijd spelen we gelukkig nog heel wat andere matchen. Laat ons hopen dat we tegen dan wat extra punten hebben. Dat Pocognoli in de 92e minuut voor Standard de 3-2 maakte tegen Eupen, was wel een opluchting. Dat geef ik toe."