• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens: "Een van de mooiste momenten uit mijn carrière"

  Mertens doet voor het eerst mee aan de Australian Open.

  Elise Mertens is natuurlijk in de wolken dat ze de kwartfinales van de Australian Open heeft bereikt. "Hier heb ik jaren naar toegewerkt", reageert onze 22-jarige landgenote.

  Mertens: "Mijn energie zakte wat toen ze terugkeerde"

  In 2 sets knokte Elise Mertens (WTA-37) zich in de achtste finales voorbij Petra Martic (WTA-81). "Niet iedereen kan zeggen dat hij of zij in de kwartfinales van een grandslamtoernooi gestaan heeft", zei een gelukkige Mertens.

  "Het was de eerste keer in mijn leven dat ik met zo'n hitte moest afrekenen. Dat was heel vermoeiend."

  "Toen Martic in de 1e set een 4-0 achterstand ongedaan maakte, zakte mijn energie misschien wat. Ze begon beter te spelen. En in de 2e set begon ze ook beter te serveren. Bij het laatste game dacht ik: "Alles geven en hou het simpel." En dat is me gelukt."

  "Wie weet wat er nog kan gebeuren"

  Mertens staat zo voor de eerste keer in de kwartfinales van een grandslamtoernooi. "Het is een van de mooiste momenten uit mijn carrière", zegt Mertens. "Ik heb hier jaren naar toegewerkt."

  "2018 was al goed begonnen met een goede prestatie in de Hopman Cup en winst in Hobart. Maar de Australian Open is een uitschieter."

  "Ik heb al veel matchen in de benen, maar ik voel me nog heel fit. Ik blijf natuurlijk voor elke bal gaan. Laat ze maar komen. Wie weet wat er nog kan gebeuren."