• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens ontmoet Svitolina (WTA-4) in de kwartfinales

  Svitolina plaatste zich zonder moeite voor de kwartfinales.

  Elise Mertens neemt het om een plaats in de halve finales van de Australian Open op tegen de Oekraïense Elina Svitolina. Ze speelden al één keer tegen elkaar, Svitolina won in de finale van het toernooi in Istanboel met 6-2 en 6-4.

  Eerder op de dag plaatste Mertens zich bij de laatste acht door de Kroatische Petra Martic in twee sets te verslaan met 7-6 en 7-5. Ze staat voor het eerst in de kwartfinales van een grandslamtoernooi.

  Haar volgende uitdaging is de 23-jarige Svitolina. Het 4e reekshoofd had in de achtste finales niet veel moeite met Denisa Allertova (WTA-130). Ze haalde het in twee sets met 6-3 en 6-0.

  Vorig jaar verloor Mertens van Svitolina met 6-2 en 6-4 in de finale van het WTA-graveltoernooi in Istanboel. "Onlangs pakte ze nog de titel in Brisbane. Ze is het gewoon om op grote toernooien te spelen en ze brengt veel ballen terug", zegt Mertens over Svitolina.

  Tweets: