Ga naar de inhoud

Gaviria opent net als vorig jaar Ronde van San Juan met spurtwinst

 zo 21 januari 2018 23:40
Fernando Gaviria kijkt voor alle zekerheid even om.
Fernando Gaviria heeft zijn favorietenrol in de Ronde van San Juan meteen waargemaakt. De Colombiaan van Quick-Step Floors won de massaspurt in rit 1 voor 4 Italianen: Bonifazio, Pelucchi, Nizzolo en Belletti. Nog een Italiaan had ook een hoofdrol moeten spelen in Argentinië, maar Vinceno Nibali zegde vlak voor de start ziek af.

Gaviria zoals vorig jaar

Vorig jaar won Quick-Step 5 van de 7 ritten in de Argentijnse ronde: 2 van Gaviria, 2 van Richeze en de laatste profzege van Boonen. Boonen, ondertussen gestopt, hielp vorig jaar in de eerste etappe zijn Colombiaanse spurtkopman aan de zege.

En ook dit jaar opende San Juan met een massaspurt. 7 vluchters kregen een voorsprong van 2'30". In de laatste 20 kilometer kwam alles samen. De treintjes van de spurtersploegen deden hun werk, Gaviria rondde het teamwerk van zijn maats met overmacht af. Jens Keukeleire werd bij zijn debuut voor Lotto-Soudal 13e.

"De snelheid was heel hoog in de finale, maar mijn ploegmaats waren sterk. Het is altijd leuk om je eerste race van het seizoen te winnen", zei Gaviria. "Dat is een teken dat je voorbereiding goed was en dat geeft vertrouwen."

Ronde ontsierd door forfait Nibali

Vincenzo Nibali was een van de favorieten op de eindzege, maar de Italiaan van Bahrain-Merida moest ziek verstek laten gaan. Hij stond op met hoge koorts en sukkelt ook met zijn maag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Klassementen

Uitslag rit 1:
1. Fernando Gaviria (Col) - 149 km in 3u15'23"
2. Niccolo Bonifazio (Ita) - z.t.
3. Matteo Pelucchi (Ita)
4. Giacomo Nizzolo (Ita)
5. Manuel Belletti (Ita)
6. Mauro Richeze (Arg)
7. Hector Lucero (Arg)
8. Aleksander Riaboesjenko (WRu)
9. Ariel Richeze (Arg)
10. Manuel Penalver (Spa)
13. Jens Keukeleire
22. Enzo Wouters
60. Tosh Van der Sande
103. Tiesj Benoot
113. Iljo Keisse
133. Nikolas Maes op 17"
140. Jelle Wallays - z.t.

Stand:
1. Fernando Gaviria, in 3u15'13"
2. Niccolo Bonifazio (Ita) op 4"
3. Matteo Pelucchi (Ita) - 6"
4. Daniel Juarez (Arg) - 7"
5. Giacomo Nizzolo (Ita) - 10"
14. Jens Keukeleire - z.t.

Mooie plaatjes van onze fotograaf: