• home
 • video
 • pas verschenen

  Favoriet Allen wint de Masters snooker in Londen

  Allen boekt de grootste zege uit zijn carrière.

  Mark Allen heeft de Masters snooker in Londen gewonnen. In de finale was hij met 10-7 te sterk voor Kyren Wilson. Allen is de eerste Noord-Ier sinds 1987 (en Dennis Taylor) die de Masters wint.

  Allen had op weg naar de finale Luca Brecel en Ronnie O'Sullivan, die de afgelopen twee jaar de Masters had gewonnen, geklopt. Allen begon als favoriet tegen Wilson, de nummer 14 van de wereld. 

  Na een memorabel vierde frame dat 46 minuten duurde en onderbroken werd door een binnengeslopen wesp en een luide gsm, stond het 2-2. Daarna nam Allen langzaam de bovenhand. Met een break van 119 liep Allen 6-4 uit. Maar Wilson was nog niet uitgeteld. Met een break van 73 kwam hij terug tot 8-7.

  Daarna liet Allen geen steek meer vallen. Hij won de laatste twee frames en boekte de grootste overwinning uit zijn carrière. Allen mag zich aan een cheque van 200.000 pond (ongeveer 227.000 euro) verwachten.

  "Ik sta al zolang op de deur te kloppen, maar die grote doorbraak bleef uit", reageerde Allen. "Ik vreesde dat het er niet meer van ging komen. Nu komt die droom eindelijk uit en ik ga blijven dromen, want dit smaakt naar meer. Deze trofee breng ik alvast terug naar Noord-Ierland voor wijlen Alex Higgins, die hem 40 jaar geleden won."