• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "Tournée générale als we bovenaan rechterkolom eindigen"

  Zulte Waregem kon tegen KV Mechelen voor het eerst in bijna 3 maanden nog eens winnen. "Het loopt al wat beter, het is wat rustiger", stelt trainer Francky Dury vast. "We hebben heel volwassen gespeeld."

  Na de zege tegen KV Mechelen was Francky Dury naar eigen zeggen gematigd positief. "Als je na 21 wedstrijden op de 14e plaats staat, moet je met alles rekening houden", zegt hij. "Als je bijvoorbeeld de volgende 2 wedstrijden opnieuw geen punten pakt en zij winnen, dan staan ze er weer bij. Maar we zijn toch 3 punten uitgelopen op Eupen. Ik zit liever in die situatie dan omgekeerd."

  "Ik vind dat we er vandaag heel goed mee omgegaan zijn. We hebben heel volwassen gespeeld. De aanwezigheid van Derijck, Marcq en Harbaoui betekent heel veel voor ons. Dat zijn jongens met ervaring, die de Belgische competitie kennen, die weten wat een verplaatsing naar KV Mechelen inhoudt."

  Valt de druk nu wat weg met de eerste zege in bijna 3 maanden? "Ik hoop het. Ik ben een bevoorrechte coach, omdat ik al heel lang op de club werk. Een andere coach kon al 2 keer ontslagen zijn: bij 2 op 18 en bij 2 op 21."

  "Ik besef dat het van ons moet komen. Ik heb dat ook op stage gezegd tegen de spelers: wij zijn verantwoordelijk voor de situatie, dus wij moeten ons er ook uit werken. We moeten niet kijken naar een ref, een tegenstander, supporter of de media. Als ze zeggen dat we niet goed zijn, is dat ook zo."

  "Moeten ons gewoon focussen op de redding"

  "Maar ik heb vanaf dag 1 op stage gezien dat het volwassen liep. Iedereen keek uit naar de terugkeer van Derijck en de transfers van Marcq en Harbaoui. Het loopt al wat beter, het is wat rustiger aan de bal. De looplijnen komen erin. Je moet geen 200 trainingen geven voor die jongens weten hoe voetbal wordt gespeeld."

  Kijkt Dury nu vooral naar onderen of lonkt hij ook al eens naar boven? "We hebben een prognose gemaakt voor de laatste 9 matchen. We willen ons redden, ik kan niet hoger kijken. Ik kan niet kijken naar de 7e plaats, daar zitten 7 ploegen tussen. We moeten ons gewoon focussen op de redding. Als we dat realiseren, dan zullen we wel zien waar het uitkomt."

  "Ik vind dat Zulte Waregem niet thuishoort op de 14e plaats en het zou leuk zijn als we nog een paar posities kunnen klimmen. Als we bovenaan de rechterkolom eindigen, geef ik een tournée générale. Ik zou zo gelukkig zijn, je mag er niet aan denken dat je 14e blijft", besluit Dury.