• home
 • video
 • pas verschenen

  Colsoul: "Veruit de moeilijkste Dakar van de voorbije 7 jaar"

  Colsoul en zijn Poolse partner eindigden als 5e.

  In de Dakar-rally zijn Tom Colsoul en Jakub Przygonski 5e geëindigd. "We hadden een plan en hebben dat naar behoren uitgevoerd", zegt onze landgenoot. "Het was loodzwaar, maar zo hoort een Dakar ook te zijn."

  "Dit was veruit de moeilijkste Dakar van de voorbije 7 jaar", reageert Tom Colsoul. "De organisatie heeft onder invloed van parcoursbouwer Marc Coma een bocht van 180 graden gemaakt. Van een relatief makkelijke en snelle rally naar opnieuw een echte Dakar, een uitdaging voor mens en machine."

  "Sommige dagen waren eindeloos. 15 uur rijden en uitgeput het bivak bereiken om daar te ontdekken dat de timing van 's anderendaags doodleuk is aangepast."

  "Het was loodzwaar, maar zo hoort een Dakar ook te zijn. Dit is geen Club Med. Van mij mag het meer van dat zijn. Er zijn meer dan 50 procent uitvallers en dat is volgens mij precies de bedoeling. Je moet deze wedstrijd niet alleen rijden, je moet ze ook overleven. Het moet hard zijn. Je moet over de rooie kunnen en durven gaan. Ik heb dat enkele keren moeten doen."

  "We staan op onze plaats"

  Colsoul is tevreden met zijn 5e plaats. "Met een 6de plaats zou ik ontgoocheld zijn. Wij hadden een plan en hebben dat naar behoren uitgevoerd. 6 lekke banden en 4 keer dat we onszelf vastreden niet te na genomen. Doe die tijd eraf en we staan misschien op het podium, al wil ik zo niet redeneren."

  "Wij hebben aan 80 procent van ons kunnen gereden. Mijn teambaas feliciteerde ons daarstraks en vertelde me dat dit een onverhoopt succes was. Ik heb hem tegengesproken. Dit was mijn doel en ik ben erin geslaagd. De rijders die voor ons staan, waren allemaal sneller. We staan dus op onze plaats. Ik ben fier en tevreden."