• home
 • video
 • pas verschenen

  Bouchikhi maakt favorietenrol waar bij 75e verjaardag Hannuit

  V.l.n.r.: Andy Vernon, Soufiane Bouchikhi en Isaac Kimeli

  0 / 0

  V.l.n.r.: Andy Vernon, Soufiane Bouchikhi en Isaac Kimeli

  Na een kleine 2 maanden is de CrossCup weer uit zijn winterslaap gekomen. CrossCup-leider Sofiane Bouchikhi won bij de mannen, de Ethopische Birtukan Adamu was net als in 2017 de beste vrouw.

  Hannuit is de oudste cross van België en vierde vandaag zijn 75e verjaardag met een mooi binnen- en buitenlands deelnemersveld.

  Louise Carton ontbrak evenwel nog bij de vrouwen. De Belgische kampioene sukkelt al maanden met haar gezondheid en heeft daar nu nog een enkelblessure bij.

  De Duitse Redhberg lanceerde de koers, Adamu, de Deense Holm en de Poolse Rutkowska, de winnares in Mol, gingen mee in haar zog. Adamu zette na 3 km een beslissende aanval in. De beste Belgische was Nina Lauwaert op de 6e plaats, voor CrossCup-leidster Imana Truyers.

  Uitslag vrouwen:

  1. Birtukan Adamu (Eth) 6 km in 23'31"
  2. Roxana Barca (Roe) - 23'37"
  3.  Katarzyna Rutkowska (Pol) 23'57"
  4. Maya Rehberg (Dui) 24'06"
  6. Nina Lauwaert 24'11"
  7. Imana Truyers 24'16"

  Bouchikhi wint duel met de Brit Vernon

  Bij de mannen was een tweestrijd verwacht tussen Bouchikhi en Andy Vernon, de Britse winnaar van 2017. De twee gingen er van bij het begin vandoor. Na 2 kilometer versnelde Bouchikhi en liep geleidelijk weg van de krachtige Vernon. Belgisch kampioen Isaac Kimeli liep op afstand als derde rond. Zo zou ook het podium eruitzien.

  Bouchikhi blijft zo in de running voor zijn ambitie dit seizoen: de 5 individuele manches winnen. Hij was al de beste in Mol, Roeselare en Hannuit. Rotselaar en Brussel komen er nog aan.

  Uitslag mannen:

  1. Soufiane Bouchikhi 9 km in 29'10"
  2. Andy Vernon (GBr) - 29'27"
  3. Isaac Kimeli 30'00"
  4. Amanual Gergis (Zwe) 30'24"
  5. Dieter Kersten 30'27"