• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ritzeges in Australië altijd voorbode geweest van goed seizoen"

  Knuffels voor Greipel in Australië.

  André Greipel neemt met 2 ritoverwinningen in zijn koffer het vliegtuig uit Australië. De Duitser van Lotto-Soudal is in zijn nopjes en kijkt uit naar het vervolg van het seizoen.

  Vannacht onze tijd kaapte Greipel voor de tweede keer in de Tour Down Under 2018 de ritzege weg, voor de neus van Caleb Ewan, Peter Sagan en Elia Viviani. Het is een echte opsteker voor de sprinter van Lotto-Soudal.

  "Het is fantastisch om de Tour Down Under af te sluiten met twee ritzeges. Zowel ik, Ewan, Sagan als Viviani hadden al een rit gewonnen. Ik was erop gebrand die tweede overwinning te pakken. Het voelt heel goed dat ik hen opnieuw achter mij heb kunnen laten."

  "Het was een heel hectische wedstrijd vandaag, maar als ploeg zijn we rustig en geconcentreerd gebleven."

  "De eerste helft van de rit hebben we ons niet veel van de debatten aangetrokken. Nadien heeft Thomas De Gendt het grootste deel van het werk voor zijn rekening genomen en vervolgens zijn we op het juiste moment naar voren gekomen."

  "Caleb Ewan vertrok als een kanonskogel. Het was niet eenvoudig om over hem te komen, maar bijna op de streep lukte het me toch."

  "Zeer voldaan gevoel"

  "Het verleden leert me dat deelnames aan de Tour Down Under en ritzeges hier telkens de voorbode waren van een goed seizoen. Ik hoop dat dat dit keer ook het geval is", besluit Greipel.

  "Na twee mooie weken in Australië ga ik met een zeer voldaan gevoel naar huis. Nu neem ik enkele dagen rust om daarna op te bouwen naar mijn volgende doelen."