• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Coleman loopt 20 jaar oude wereldrecord van Greene van tabellen

  Coleman maakt ook deel uit van de Amerikaanse estafetteploeg.

  De Amerikaanse sprinter Christian Coleman heeft in eigen land het bijna 20 jaar oude wereldrecord op de 60 meter indoor verbeterd. Hij finishte na amper 6"37, dat is twee honderdsten van een seconde sneller dan het record van Maurice Greene uit 1998.

  Coleman won vorig jaar zilver op de 100 meter op het WK atletiek in Londen. Hij moest alleen Justin Gatlin voor zich dulden, maar bleef Usain Bolt voor. De Amerikaan pakte in teamverband eveneens zilver op de 4x100 meter.

  Maar ook indoor heeft hij zijn snelle benen getoond. Op een wedstrijd in South Carolina liep hij het record van Greene uit 1998 van de tabellen. In de reeksen schitterde hij al met een chrono van 6"47, maar in de finale deed hij het nog sneller. Hij dook onder de 6"39 van Greene, een chrono die hij twee keer in zijn carrière liep.

  Met zijn 6"37 finishte de nieuwe wereldrecordhouder ruim voor zijn landgenoot Tevin Hester (6"57) en de Bahamaan Warren Fraser (6"69).

  Bekijk de recordsprint: