• home
 • video
 • pas verschenen

  Roxane Taeymans opent jaar met judozilver in Grand Prix Tunis

  Roxane Taeymans (archief) verloor van de Nederlandse Polling.

  Judoka Roxane Taeymans heeft op de eerste Grand Prix van 2018 in Tunis een zilveren medaille veroverd in de klasse tot 70 kg. Alleen de Nederlandse Kim Polling was te sterk.

  Taeymans - nummer 28 van de wereld - was vrij in de eerste ronde, nadien gingen de Britse Katie Jemima Yeats-Brown (IFJ-71) en de Afrikaanse kampioene Assmaa Niang (IJF-13) uit Marokko voor de bijl. De laatste horde voor de finale was de Oostenrijkse Michaela Polleres (IJF).

  In de finale was Taeymans, die net als Polling 26 jaar is, de meest aanvallende. Al na 15 seconden werd ze evenwel efficiënt gecounterd door Polling, die met waza-ari voorkwam. De Belgische bleef komen, maar het was de Nederlandse die met haar eerste echte aanval na anderhalve minuut de beslissende ippon maakte.

  Polling is natuurlijk niet de eerste de beste: ze was 3 jaar nummer 1 van de wereld, won brons op het WK 2012 en was Europa's beste in 2013, 2014 en 2015. Na de Spelen van 2016 nam ze een pauze. Bij haar comeback in november won ze al de Grand Prix in Den Haag.

  Mansour verliest in ronde 1, Chouchi in ronde 2

  Met Lola Mansour (IJF-37) kwam er nog een Belgische in actie in de -70 kg. Tegen de niet gerangschikte thuiskampster Asma Rebai ging ze er in de eerste ronde uit.

  Bij de mannen strandde Sami Chouchi (IJF-64) in de klasse tot 81 kg in de tweede ronde. In de eerste ronde won hij van de Tunesiër Amen Khattab (geen ranking), daarna won de Australiër Eoin Coughlan (IJF-26).

  Gisteren werd Jorre Verstraeten 7e in de -60 kg.