• home
 • video
 • pas verschenen

  Noord-Korea stuurt 22 atleten naar de Winterspelen in Zuid-Korea

  Noord- en Zuid-Korea zoeken toenadering op de Winterspelen.

  22 atleten uit Noord-Korea zullen in februari deelnemen aan de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Ze zullen te zien zijn in drie disciplines: skiën, schaatsen en ijshockey. De twee landen zullen ook samen wandelen tijdens de openingsceremonie.

  Het Internationaal Olympisch Comité organiseerde in Zwitserland een vergadering om de deelname van Noord-Korea aan de Winterspelen in Zuid-Korea te bespreken. Voorzitter Thomas Bach noemde de overeenkomst tussen de twee landen een historisch moment.

  Hij kondigde aan dat beide landen tijdens de openingsceremonie op 9 februari samen zullen wandelen. De gezamenlijke Koreaanse vlag zal gedragen worden door twee atleten, een uit Noord-Korea en een uit Zuid-Korea.

  De twee landen sturen ook een gemengde ploeg in het ijshockey bij de vrouwen. Daarnaast doen er Noord-Koreanen mee aan het schaatsen en het skiën. In totaal zullen er 22 atleten aanwezig zijn. Noord-Korea stuurt ook 24 officials en 21 leden van de pers naar de Winterspelen.