• home
 • video
 • pas verschenen

  Met de vuist in de lucht: Standard reageert na "racistisch gedrag" Kortrijk

  Agbo werd gesteund door zijn ploegmaats.

  0 / 0
  Standard heeft voor de wedstrijd tegen Eupen een solidaire actie gehouden voor Uche Agbo, die voor de winterstop racistische gebaren over zich heen kreeg in Kortrijk. Met de vuist in de lucht keurden de Rouches het gedrag af.

  Tijdens de wedstrijd op het veld van KV Kortrijk kreeg Standard-speler Uche Agbo op slag van rust een tweede gele kaart. Toen de Nigeriaan uiteindelijk van het veld stapte, ging hij in de clinch met de Kortrijk-aanhang. Hij kreeg een bierdouche en reageerde zelf met zijn middenvinger.

  Volgens Pocognoli kreeg Agbo "onaanvaardbare geluiden" naar zijn hoofd. In een persbericht liet ook Standard weten "diep geschokt" te zijn. "Standard veroordeelt met klem het racistisch en xenofoob gedrag, wat volledig in strijd is met de waarden die worden verdedigd door de club en de Jupiler Pro League", klonk het.

  In de thuiswedstrijd tegen Eupen toonde Standard zich solidair met Agbo, die een speeldag geschorst werd. Een minuut stilte met de vuist in de lucht zette de boodschap kracht bij.

  Foto's:

  Bekijk hier nog eens het incident met Agbo: