• home
 • video
 • pas verschenen

  Giro deelt wildcards uit aan Italiaanse & Israëlische ploegen, Geen Strade Bianche voor Van Aert

  Wie wordt de opvolger van Tom Dumoulin?

  De organisator van de Ronde van Italië, RCS Sport, heeft de namen van de 22 deelnemende ploegen bekendgemaakt voor 2018. Naast de 18 WorldTour-ploegen, was het vooral uitkijken naar de vier wildcards.

  Drie van de vier wildcards zijn voor Italiaanse teams: Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani CSF, Wilier Triestina-Selle Italia. Het vierde ticket is voor het Israëlische team Israel Cycling Academy.

  Opvallend is het ticket voor Israel Cycling Academy niet. De Giro start dit jaar met een tijdrit en twee etappes op Israëlisch grondgebied. Israel Cycling Academy is de ploeg van Ben Hermans.

  De wildcard voor Bardiani is opvallender. Drie renners van de Italiaanse ploeg werden in 2017 betrapt op het gebruik van verboden middelen.

  WorldTour-ploegen Lotto-Soudal en Quick Step Floors zijn de Belgische formaties in de Giro 2018.

  Geen wildcard voor Van Aert in Strade Bianche

  RCS Sport maakte ook de deelnemers voor de Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo bekend. Voor veldrijder Wout Van Aert had RCS Sport geen goed nieuws. 

  Van Aert hoopte op een wildcard voor de Strade Bianche, maar zijn ploeg, Crelan-Willems Veranda"s krijgt geen wildcard.  die eer is weggelegd voor Androni Giocattoli-Sidermec en Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini.