• home
 • video
 • pas verschenen

  "Historische dag voor Belgische biatlon: met zijn tweën naar Winterspelen"

  Rösch zal voor België langlaufen en schieten op de Winterspelen.

  Volgens biatleet Michael Rösch mogen twee Belgische biatleten hun ticket voor de Winterspelen in Pyeongchang reserveren. De officiële bevestiging volgt normaal pas maandag, maar de genaturaliseerde Duitser is op Facebook zeker van zijn stuk.

  "Historische dag voor het Belgische biatlon. We zijn nu zeker van de Olympische Spelen. Twee plaatsen voor het biatlon, en een voor het langlaufen. Bedankt aan iedereen die ons gesteund heeft op onze reis", schrijft Rösch op zijn Facebook-pagina.

  Het officiële klassement dat dient om de plaatsen voor de Winterspelen te verdelen is niet openbaar. Pas maandag wordt officieel meegedeeld hoeveel biatleten België naar Pyeongchang mag sturen. Maar Rösch weet al meer.

  De tot Belg genaturaliseerde Duitser en Florent Claude, die in de jeugd voor Frankrijk aantrad, zullen België vertegenwoordigen in Zuid-Korea.

  Rösch kwam vandaag ook in actie in de Wereldbeker op de 12,5 kilometer achtervolging in Antholz in Italië. Hij werd 26e.