• home
 • video
 • pas verschenen

  Union wil na 2 seizoenen terugkeren naar het Joseph Mariënstadion

  Het Joseph Mariënstadion (archief) was al even in verval geraakt.

  De Brusselse club Union heeft een stedenbouwkundige vergunning verkregen voor de werken aan het Joseph Mariënstadion. De 1B-club, die de afgelopen 2 seizoenen in het Koning Boudewijnstadion speelde, mikt op een terugkeer voor volgend seizoen.

  Het Koning Boudewijnstadion was de afgelopen twee seizoenen de uitvalsbasis van Union. De traditieclub moest uitwijken naar het nationale stadion omdat het eigen Joseph Mariënstadion niet meer voldeed aan de vereisten van de voetbalbond.

  De club heeft nu een vergunning gekregen voor de werken aan het stadion, die in februari van start zullen gaan. De historische context zal tijdens de renovatie zeker worden gerespecteerd, de eretribune is immers cultureel erfgoed.

  In de hoogdagen bood het stadion nog plaats aan ruim 44.000 toeschouwers, die capaciteit is inmiddels al teruggebracht tot 5.500 plaatsen. De terugkeer naar het Joseph Mariënstadion zou volgens de club voor volgend seizoen zijn.

  Union staat momenteel 6e in het algemeen klassement van de Proximus League. Op het einde van het seizoen wachten dus waarschijnlijk nog de play-downs.