• home
 • video
 • pas verschenen

  Thierry Langer wordt eerste Belgische langlaufer op Winterspelen

  Thierry Langer combineert biatlon en langlaufen.

  Over drie weken vindt in Pyeongchang de openingsceremonie van de Winterspelen plaats. België zal voor het eerst een langlaufer op de Winterspelen hebben. Thierry Langer mag meedoen aan de 15 kilometer vrije stijl in Zuid-Korea. Het BOIC moet zijn selectie nog bevestigen.

  Thierry Langer voldoet aan de internationale criteria om deel te nemen aan de Winterspelen in het langlaufen. Langer combineert langlaufen met biatlon, maar in die sport kon hij zich niet kwalificeren.

  Langer mag enkel in actie komen op de 15 kilometer vrije stijl. "Ik ben heel blij met de olympische kwalificatie, jammer dat ik de kwalificatie voor andere nummers met enkele punten heb gemist", zegt Langer. "Maar ik zal alles geven in Pyeongchang."