• home
 • video
 • pas verschenen

  77-jarige Pelé zakt uitgeput in elkaar: "Dokters volgen zijn toestand op"

  Pele is ondertussen 77 jaar.

  De Braziliaanse voetballegende Pelé heeft een reisje naar Londen moeten annuleren. Daar zou hij in de bloemetjes gezet worden door de Football Writers Association. De 77-jarige Pelé zakte gisterenochtend uitgeput in elkaar en moest opgenomen worden in het ziekenhuis.

  Pelé was in december nog te gast in Moskou bij de loting voor het WK. De Braziliaan zat er in een rolstoel. Enkele dagen geleden had hij een looprek nodig op het podium van de voorstelling van het voetbalkampioenschap van Rio de Janeiro.

  De gezondheid van de 77-jarige voetballegende lijkt dus achteruit te gaan en nu moest hij ook een gepland tripje naar Londen annuleren. Daar zou hij gehuldigd worden door de FWA, maar door uitputting moest de Braziliaan zijn kat sturen. 

  "Donderdagochtend is Pelé in elkaar gezakt. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis en onderging daar enkele testen. Alles wijst op uitputting. Hij krijgt vocht toegediend en dokters volgen zijn toestand op. Gelukkig is er niets echt heel ernstig aan de hand."